La piscina de Sant Josep de la Vall d'Uixó es transformarà en un parc aquàtic

El projecte compta amb una inversió de 2,5 milions d'euros i preveu estar finalitzat l'any 2026

Guardar

Simulació virtual de com serà la futura piscina de Sant Josep de La Vall d'Uixó
Simulació virtual de com serà la futura piscina de Sant Josep de La Vall d'Uixó

La piscina municipal de Sant Josep, situada en la localitat de la Vall d'Uixó, estrenarà una imatge renovada l'any 2026 gràcies al projecte que va a posar en marxa el consistori municipal per a convertir esta infraestructura en un gran parc aquàtic. Va ser ahir quan el govern va presentar públicament el projecte de transformació d'esta piscina d'estiu en el qual s'invertiran 2,5 milions d'euros i es materialitzarà en 2026.

Precisament, la inversió de més de dos milions que tindran les obres de renovació d'esta piscina seran assumides amb fons propis de l'Ajuntament que provindran dels beneficis econòmics de l'empresa pública Emsevall, encarregada de gestionar el paratge natural dels Coves de Sant Josep. En eixe sentit, i tal com confirmen des del consistori, enguany "és la primera vegada que els resultats han sigut positius", per la qual cosa estos beneficis es reinvertiran a crear una nova piscina.

Així, el complex comptarà amb 5.364 metres quadrats, dels quals la zona de piscines tindrà 2.328 m² i el quiosc-cafeteria comptarà amb una gran terrassa de 166 m². La piscina gran disposarà de diversos tobogans; mentre que la infantil disposarà de jocs d'aigua i hi haurà un àrea 'splash'. També hi haurà zones verdes, de solàrium, un àrea de pícnic lliure, vestuaris, banys i un espai destinat al magatzem i la maquinària.

El gobierno de La Vall d'Uixó presenta el proyecto de la nueva piscina municipal de Sant Josep
El govern de la Vall d'Uixó presenta el projecte de la nova piscina municipal de Sant Josep

Este projecte recull la voluntat de la ciutadania de la localitat que entre febrer i març del passat any 2023 va votar a través d'una enquesta telemàtica en què li agradaria que es convertira la piscina de Sant Josep. El 80,6 % va recolzar l'opció de transformar les actuals instal·lacions en una piscina d'oci familiar i ús lúdic; mentre que el 78,6 % va apostar per dotar a esta piscina d'elements de joc com a tobogans o aspersores.

Canvi d'ubicació de la piscina

A més d'una transformació integral de la piscina per a convertir-la en un parc aquàtic, l'Ajuntament també ha anunciat el canvi d'ubicació d'esta. En eixa línia, el nou projecte contempla traslladar totes les àrees aquàtiques cap a la zona esportiva que, ara mateix, es troba en desús, amb l'objectiu d'evitar la inestabilitat del terreny.

"Portem molts anys de treball, perquè heretarem un servei privatitzat que no funcionava i unes instal·lacions en mal estat i amb fugides". Pràcticament en totes les legislatures "s'han fet pegats per a tractar d'acabar amb les pèrdues d'aigua, però mai s'ha aconseguit", explica l'alcaldessa de la Vall d'Uixó, Tania Baños.

Amb això també s'aprofitaran més les hores de sol, ja que la ubicació actual fa que des de primera hora de la vesprada hi haja ombra i l'entorn siga fred per a una piscina. "Estem davant d'un projecte ambiciós, que serà un complement turístic a les Coves de Sant Josep però sobretot serà gaudit pels vallers i valleres, que ho mereixen", ha afegit el conseller delegat d'Emsevall, Javier Ferreres. Així mateix, Ferreres ha destacat que la gestió del servei serà pública "per a no caure en errors del passat" i evitar que la piscina torne "a haver d'estar tancada durant anys", ha conclòs.

Destacats