La Vall d'Uixò inicia un programa de mediació social en els habitatges públics amb Conselleria

L’objectiu és millorar la convivència, la cohesió social i les condicions de vida de les persones que viuen en els Blocs 4 i 5 de la Moleta

La Vall d'Uixò inicia un programa de mediació social en els habitatges públics amb Conselleria
29/07/2021 -

Les regidories d’Habitatge i Serveis Socials de l’Ajuntament de la Vall d’Uixó han mantingut una reunió tècnica amb l’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl (EVHA), que gestiona el parc públic d’habitatge de la Generalitat Valenciana. Així han presentat i posat en marxa el programa de mediació social que treballarà en els Blocs 4 i 5 de la Moleta durant tres anys.

L’objectiu és millorar la convivència i les condicions de vida de les persones que viuen en habitatges públics, fomentar la corresponsabilitat en l’ús de les zones i elements comuns, la cohesió del barri, millorar l’administració de les comunitats i augmentar el seu benestar. Per a això comptaran amb una treballadora social i un conserge (coordinador de la convivència i gestions veïnes) que faran un seguiment diari.

La regidora d’Habitatge, Carmen García, ha destacat que la Vall d’Uixó és “un dels 23 municipis de tota la Comunitat Valenciana que participen” en aquest projecte, ja que “tenim una trajectòria important en aquest àmbit des de la legislatura passada”, gràcies al pla d’acompanyament que s’ha desenvolupat al costat de l’àrea de Serveis Socials.

A través d’aquest pla d’acompanyament “hem aconseguit una major implicació veïnal i una millor coordinació dels recursos”, ha explicat García. Així mateix, s’han creat comunitats de propietaris que “els han donat veu i força davant el seu amo, que és l’EVHA”. Això ha donat els seus fruits perquè en els últims mesos s’han escomés les obres dels PIINS, amb els quals han reparat façanes i cobertes i s’han adequat vestíbuls, entre altres elements d’ús comú.

García ha afirmat que gràcies al fet que aquesta experiència pilot “ha sigut positiva, ara la Conselleria l’exporta a altres municipis”. A la Vall d’Uixó se sumarà al projecte Barris Inclusius, que es va posar en funcionament en 2018 i s’està consolidant tant en la Moleta com en la Colònia Sant Antoni com a motor de la cohesió social en aquestes zones.

En aquest sentit, la regidora de Serveis Socials, Marian Artero, ha afegit que a més de “la labor d’intervenció directa amb les persones també estan fent un treball important de diagnòstic i de dinamització dels barris amb activitats”. Per això és fonamental “la col·laboració entre administracions per a sumar aquests dos projectes”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari