L'Alcora aconseguix un estalvi energètic del 75 % amb el canvi de més de 400 lluminàries

S'han substituït per altres de tecnologia LED en 6 sectors: Moreral, Urbanització Sant Cristóbal 1, 2 i 3, polígon Copla i Sant Vicent

Guardar

El regidor d'Urbanisme en l'AJuntament de L'Alcora, Robert Tena
El regidor d'Urbanisme en l'AJuntament de L'Alcora, Robert Tena

Dins de la seua aposta constant per la modernització del sistema d'enllumenat públic, l'Ajuntament de l'Alcora ha sumat una nova iniciativa per a millorar l'eficiència energètica en el municipi. Consisteix en la substitució de 404 lluminàries per unes altres led amb major rendiment i llum de menor potència en 6 sectors de la localitat: Moreral (plaça Sant Roc i barri antic), Urbanització Sant Cristòfol 1, 2 i 3, polígon Copla (vial Circumval·lació) i Sant Vicent (carrers Hermano Martín Salvador i Partida Sant Vicent).

Així ho ha explicat el regidor d'Urbanisme, Robert Tena, destacant que amb l'actuació “aconseguirem reduir en un 75% el consum energètic i suposarà un estalvi de 33.750 euros a l'any per a les arques municipals”.

A més, si s'extrapolen les dades a l'impacte mediambiental, “l'Ajuntament estalviarà l'emissió anual de 83,74 tones de C0”.

El projecte compta amb una subvenció de l’Ivace “50% a fons perdut i la resta amb un préstec a interés 0 durant 4 anys”.

Tena ha explicat que a les noves lluminàries instal·lades se'ls ha incorporat un sistema individualitzat de regulació lluminosa que permetrà regular el flux i, per tant, el consum elèctric en funció d'una corba horària programada. D'aquesta manera, “el criteri d'estalvi energètic de l'actuació ve determinat per la reducció de potència unitària elèctrica dels nous punts de llum, així com per la incorporació de regulació del flux lluminós individualitzada en cadascun d'ells”.

“Encara que ja tenim molt avançat -pràcticament tot el nucli urbà- continuem treballant per a poder completar en pròximes actuacions el canvi de lluminàries en tot el municipi”, ha indicat el regidor.

Destacats