L'Alcora inicia els tràmits per a la construcció d'un pàrquing en altura prop de la plaça Sant Roc

L'Ajuntament ha començat a treballar en la modificació puntual del PGOU necessària per a poder dur a terme l'expropiació dels terrenys

Guardar

Samuel Falomir, alcalde de L'Alcora, y Robert Tena, regidor d'Urbanisme
Samuel Falomir, alcalde de L'Alcora, y Robert Tena, regidor d'Urbanisme

L'Ajuntament de l'Alcora ha iniciat el procés per a la construcció d'un pàrquing en altura en els voltants de la plaça Sant Roc, un projecte estratègic destinat a millorar la mobilitat i solucionar els problemes d'aparcament en el centre urbà. 

El primer pas, en el qual el consistori està ja treballant, és la modificació puntual del Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) que permetrà l'expropiació dels terrenys necessaris per a la seua realització, dos parcel·les situades entre els carrers Reverendo Mosén Tomás Calduch i Monlleó.

Robert Tena, regidor d'Urbanisme, ha explicat que aquesta iniciativa respon a una demanda de la ciutadania, que ha assenyalat repetidament la falta d'aparcaments com un dels problemes actuals de la població.

“Aquest nou pàrquing portarà múltiples beneficis al nostre poble. No només contribuirà a solucionar aquest problema, també alleujarà la congestió de vehicles i permetrà fer un ús més eficient de l'espai urbà, dotant de més utilitat a la plaça Sant Roc”, ha afirmat el regidor.

Per a la seua execució, l'Ajuntament espera comptar amb ajudes d'altres administracions. En aquest sentit, Tena ha explicat que “estem estudiant diferents línies de subvencions”.

El projecte contempla la construcció d'un espai funcional amb capacitat per a més de 50 vehicles, incloent-hi places reservades per a persones amb mobilitat reduïda i per a motos.

Samuel Falomir, alcalde del municipi ha destacat la importància d'aquesta iniciativa com a part d'un pla més ampli de revitalització urbana, recordant la prioritat de l'actual Govern municipal de “fer de l'Alcora un lloc més accessible i còmode per a tots i totes”.

Destacats