La Ruta del Caragol torna a omplir de gastronomia l'Alcora en la seua desena edició com una cita ja consolidada

Se celebrarà del 21 al 28 d’agost i participaran 12 establiments de la capital de l’Alcalatén

La Ruta del Caragol torna a omplir de gastronomia l'Alcora en la seua desena edició com una cita ja consolidada
20/08/2021 -

La Ruta Gastronòmica del Caragol de l’Alcora alcança ja la seua desena edició per a omplir de gastronomia els carrers de la localitat en una cita ja consolidada, des del 21 al 28 d’agost, amb la participació de 12 establiments de la capital de l’Alcalatén.

Fins i tot l’any passat, amb l’evolució de la pandèmia, la localitat va haver de cancel·lar les festes, però la cita gastronòmica es va mantenir amb la finalitat d’impulsar la promoció de l’hostaleria local, sector molt perjudicat per la crisi del coronavirus.

Aquesta iniciativa, organitzada per l’Associació d’Hostaleria i Turisme de l’Alcora (Hosturialc), compta amb la col·laboració de l’Ajuntament i la participació de 12 establiments de la localitat, com són El Arayero, Deu Minuts, L’Oasix, Zona Urbana, Ateneu, Zinc Sabors, Riscla, Racó del mercat, Mac numM, La Rajoleta, L’altra Part i Troia.

La Ruta del Caragol se celebra cada any en les mateixes dates que les festes majors de l’Alcora, les Festes del Crist, despertant gran interés entre veïns i visitants.

Encara que enguany, amb motiu de la pandèmia, s’han limitat els actes i la duració de les celebracions, la ruta continua sent un dels principals atractius de la programació.

L’alcalde de la localitat, Samuel Falomir, ha valorat les rutes gastronòmiques, “sens dubte, es tracta d’una forma molt interessant de descobrir la història i les tradicions gastronòmiques d’una localitat”, en el cas de l’Alcora “el caragol és el producte gastronòmic distintiu, sobretot en les Festes del Crist”.

Des de l’Ajuntament i Hosturialc animen a participar en aquesta ruta i conviden a descobrir els seus “variats i exquisits” sabors.

Tal com ha expressat el president de Hosturialc, Vicente Albalat, la valoració d’enguany és positiva, ja que “l’any passat, que estàvem pitjor amb la pandèmia es va poder fer, i enguany continuarem apostant per la gastronomia de L’Alcora, amb més ganes si cap”.

BARS I RESTAURANTS DE LA RUTA DEL CARAGOL 2021

Quant als restaurants i bars, Albalat ha explicat que enguany són menys que l’any passat, sent un total de 12, però que l’any anterior la Ruta del Caragol va durar durant tot el mes i ara serà com tradicionalment “durant la setmana de festes, i amb festes”.

“Això es fa perquè la gent, quan no està en el recinte festiu, pot eixir i prendre’s un vermut, i cadascun dels bars i restaurants s’adapten a l’horari que volen, encara que més o menys, solen ser tots a l’hora de l’esmorzar, berenar o picotege“, ha continuat.

Els restaurants i bars que han participat enguany són:

 • El Arayero (Carrer Camino del Nte., 9)
 • Deu Minuts (que tindrà les tapes del Caragol de 19.00 a 23.30 hores, situada en la Carrer San Agustín 17-19)
 • L’Oasix (Carrer Hermano Martín Salvador, 7)
 • Zona Urbana (Carrer de la Carretera de Ribesalbes
 • Ateneo (Plaza España, 3)
 • Cinc Sabors (Carrer del Doctor Federico Michavila Paús, 4)
 • Riscla (Carrer de Loreto, 13)
 • Racó del mercat (Carrer de la Carretera de Ribesalbes)
 • Mac Numm (Carrer dels Alcantarins, 4)
 • La Rajoleta (Carrer Martinet, 15)
 • La otra Parte (Carrer País Valencià, 23)
 • Troya (Carrer de la Carretera de Ribesalbes)

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari