Les cavalcades de Reis Mags d'Orient es reinventen per la pandèmia del coronavirus

Els ajuntaments han dissenyat alternatives a la tradicional cavalcada per a adaptar la visita dels Reis Mags d’Orient

Guardar

10-12-19-Cabalgata-Reyes
10-12-19-Cabalgata-Reyes
Enguany, la visita de Melchor, Gaspar i Baltasar reunirà més il·lusió que mai, després d'un any molt complicat per la pandèmia del coronavirus. En la Comunitat Valenciana, aquest Nadal ha comptat amb restriccions extra que inclouen, entre altres mesures, l'autorització de les cavalcades, però de manera estàtica o garantint que no es produïsquen aglomeracions per a veure a Ses Majestats o recollir caramels. Així, aquest 2021 serà recordat per l'any en què les cavalcades de Reis van haver de reinventar-se per a preservar la màgia i il·lusió i la salut al mateix temps.

Cavalcada de Reis d'Almenara 2021

La comitiva dels Reis Mags d'Orient farà una de les visites més llargues a Almenara, ja que passarà per almenys 70 carrers del municipi. Segons ha informat l'ajuntament, els xiquets i xiquetes tan sols podran veure'ls des dels balcons per a evitar aglomeracions, per la qual cosa el vehicle especial amb el qual recorreran el municipi tindrà altaveus que marquen el seu pas.Així, la cavalcada de Reis d'Almenara 2021 començarà la seua marxa les 16.30 hores per la Platja Casablanca fins a arribar al nucli urbà, fins a recórrer prop de 70 carrers. Seguint amb les normes sanitàries, no es tiraran caramels ni es realitzarà el tradicional repartiment de regals en acabar la ruta.

Benicarló

Després de l'enviament de cartes per correu electrònic, Benicarló aposta per una visita en línia. En concret, l'arribada dels Reis d'Orient es retransmetrà en directe a través de Canal 56 i de les xarxes socials oficials de l'ajuntament i la Comissió de Festes, per les quals es podrà veure la visita de Melcior, Gaspar i Baltasar a l'Ajuntament de Benicarló i el discurs amb el qual es dirigiran a tots els veïns i veïnes benicarlandos.arxiu arxiu

Benicàssim

Com no, Les seues Majestats també faran una parada a Benicàssim. I és que a partir de les 16.30 hores recorreran carrers, avingudes i places del municipi amb cotxes descapotables perquè els xiquets i xiquetes puguen veure'ls des de les seues cases a través de les finestres i balcons. Segons ha explicat el regidor de Festes, Arturo Martí, a més dels tres cotxes que els portaran, la Policia Local participarà "perquè amb les sirenes dels seus vehicles puguen anunciar l'arribada de Melcior, Gaspar i Baltasar en cadascuna de les zones del municipi".Pel que fa al recorregut, inclourà tant la zona sud com la zona nord, nucli urbà i urbanitzacions i en cas que la caravana real no passe per la zona del domicili, els menors podran acudir a un carrer pròxim. I és que encara que siguen mags no serà possible recórrer la totalitat dels vials de Benicàssim i alguns d'ells es transitaran de manera parcial.

Cavalcada de Reis d'Almassora: suspesa

Almassora, no obstant això, enguany no comptarà amb cavalcada de Reis, encara que Ses Majestats recorreran cadascuna de les cases del poble per a deixar els seus regals a totes les famílies, com sempre. El passat 29 de desembre, l'alcaldessa, Merche Galí, va emetre un comunicat informant de l'enduriment de les mesures vigents i dictades per les autoritats sanitàries fins al 10 de gener, la qual cosa incloïa la cancel·lació de les activitats de Nadal al Carrer, l'Escoleta de Nadal i els actes programats amb motiu dels Reis Mags, organitzats per la Junta Local de Festes i la Regidoria.

Borriana: quatre desfilades simultànies

Ahir mateix, l'Ajuntament de Borriana va rebre la confirmació de la visita de la comitiva real, que hui a la vesprada recorrerà la ciutat amb quatre recorreguts. La regidora de Festes, Lluïsa Monferrer, ha destacat que "enguany els xiquets i les xiquetes necessiten sentir més que mai que Melcior, Gaspar i Baltasar estan prop d'ells i d'elles", i ha valorat el seu "comportament exemplar".A més, en finalitzar la visita, els Reis Mags d'Orient seran rebuts a l'Ajuntament per l'alcaldessa, que els entregarà la clau de la ciutat perquè puguen entrar a la nit en totes les cases de Borriana. En la recepció participaran les Reines Falleres, Elena Pastor i Julia López i la regidora de Festes, Lluïsa Monferrer. El lliurament de la clau des del consistori es podrà seguir a través de la televisió de Borriana i les xarxes socials.

L'Alcora

En el cas de l'Alcora, la regidora de Festes, Vanessa Periz, va avançar al desembre que enguany, en lloc de realitzar un acte presencial, els patges reals anaven a recollir les cartes a domicili perquè cada xiquet i xiqueta poguera entregar els seus desitjos amb les seues pròpies mans. Així mateix, va informar que els Reis Mags d'Orient recorrerien hui els seus carrers encara que, com la resta de municipis, només podrien veure's des de casa.

Ampli dispositiu de seguretat a Nules

L'Ajuntament de Nules ha organitzat un dispositiu especial de seguretat en el qual més de 100 persones vetlaran pel compliment de les normes de seguretat i sanitàries vigents durant la visita dels Reis.La caravana real eixirà de l'Escola Taller, situada en l'Avinguda València, a les 17.30 hores del dia 5 de gener, i recorrerà diferents avingudes i carrers del municipi realitzant un recorregut total de 5 quilòmetres, quan en anys anteriors l'itinerari era de 900 metres. Per tant, recorrerà l'Avinguda València, l'Avinguda Castelló, la plaça del Pilar, el carrer Puríssim, carrer Sant Bàrbar, carrer Sant Bartomeu, l'Avinguda Diagonal, l'Avinguda Constitució, el carrer Pare Tomás Lucas, la carretera la Vilavella i el carrer Ramón y Cajal, fins a arribar al magatzem de la Caixa Rural.A més, Melcior, Gaspar i Baltasar es dirigiran als més xicotets de Nules en un discurs a les 20 hores a través de les diferents plataformes digitals de l'ajuntament i de TV la Vall, i no des del balcó del consistori.

Onda

Encara que no s'han donat a conéixer molts detalls per part del consistori, l'ajuntament ha confirmat que ha organitzat una cavalcada itinerant que recorrerà diversos carrers d'Onda perquè els més xicotets i xicotetes puguen veure'ls des dels balcons o finestres. Una iniciativa que se suma a la visita de tres Patges Reals, que han recollit personalment les cartes que han escrit els xiquets i xiquetes a Ses Majestats per a aquest 2021.
Destacats