Desfilades de foc i personatges fan viatjar en el temps amb la Fira Medieval de Mascarell 2022

Aquest divendres comença la Fira Medieval de Mascarell, que comptarà amb recreacions, desfilades de soldats a cavall, donyets i bufons

Desfilades de foc i personatges fan viatjar en el temps amb la Fira Medieval de Mascarell 2022

Desfilades de foc, amb personatges, soldats i éssers mitològics, aus rapaces, recreacions històriques… tot això es donarà cita a partir d’aquest divendres en la Fira Medieval de Mascarell 2022. Una gran fira que compleix 15 anys i que ha programat més de cent activitats gratuïtes per a tota la família, tal com ha anunciat l’Ajuntament de Nules.

I és que Mascarell es tracta d’un gran reclam turístic per a Nules, però a partir d’aquesta vesprada encara ho serà més per la magnitud de l’esdeveniment. A les 19.00 hores se celebrarà la gran desfilada inaugural de la Fira, amb una desfilada en el qual participaran cavallers a cavall, soldats, músics, xanquers, malabaristes, joglars i oques.

A més de les visites de personatges i soldats al públic assistent al llarg de la vesprada, a les 21.40 hores se celebrarà lumos, una desfilada de foc pels carrers del mercat amb música, cavallers i tota classe de personatges típics de l’edat mitjana.

Per a aquest dissabte, un dels plats forts per a turistes serà la visita guiada per Mascarell, que començarà en el portal de València, enfront del camp de justes. També ho seran les recreacions: a les 12.20 hores, la guàrdia del regne a peu i cavall realitzarà una ronda de vigilància i un combat per honor; a les 13.40 hores reclutaran a lloms dels seus corsers a xiquets i xiquetes que després seran nomenats Dames i Joves Infants.

A continuació, a les 18 hores escenificaran la recol·lecta d’impostos en nom del Rei i en finalitzar, realitzaran l’ajusticiament en la plaça Major. Els cavallers continuaran sent protagonistes amb el gran torneig medieval de les 19.00 hores. El fermall d’or el posarà una nova desfilada de foc i fum, pyros, que crearà una atmosfera única.

Per al diumenge, continuaran els vols d’ocells rapaços, els tallers infantils, tavernes i desfilades de personatges mitològics. Destaca especialment la recreació de la captura del pres per part dels soldats a les 21.00 hores i l’espectacle a la llum de les flames per a finalitzar la fira amb una exhibició conjunta de xanquers, malabaristes, músics, cavalls i soldats a les 21.40 hores.

Pots consultar la programació completa de la Fira de Mascarell 2022 en aquest enllaç.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari