Nules realitza un estudi per a millorar i potenciar la ruta biosaludable

Els membres que formen l’Espai de Salut recorren aquest itinerari per a detectar les deficiències

02/02/2024 -

L’Ajuntament de Nules està treballant en la realització d’un estudi amb el qual es vol portar a terme actuacions de millora, i accions per a potenciar la ruta saludable del municipi.

Precisament, han estat els membres que formen part de l’Espai de Salut de Nules els que han recorregut aquest itinerari per a detectar les deficiències d’aquesta ruta, i poder així elaborar l’informe.

En aquest sentit, cal assenyalar que l’Espai de Salut de Nules està format per representants de diferents associacions locals que d’alguna manera o altra estan relacionades amb la salut, i per tècnics municipals que s’encarreguen de coordinar a aquest grup, per tant entre les accions que actualment estan portant a terme es troba potenciar la Ruta Biosaludable de Nules.

Des de la regidoria de Sanitat, Ramón Martínez, explica que “la ruta biosaludable discorre pel nucli urbà de la població i és molt utilitzada per la gent del nostre municipi per a caminar, principalment. El que es vol amb aquesta actuació és potenciar, entre d’altres, el seu ús”.

L’Espai de Salut de Nules forma part del Pla de Sanitat de la Generalitat Valenciana, que s’emmarca alhora en la Xarxa Salut a la que Nules es va adherir l’any 2017. A més, Nules també està adherida a l’anomenada Estratègia del Ministeri de Sanitat.

La longitud aproximada d’aquesta ruta és de 3.834,66 metres i està pensada per a caminar i iniciar-se en el running, el recorregut és totalment urbà, accessible i bidireccional. Es tracta, en definitiva, d’una oferta d’oci de caràcter biosaludable amb unes condicions d’ús adequades mitjançant la qual es pot, a més, gaudir del patrimoni local, ja que el circuit discorre pels llocs més emblemàtics de la localitat com ara l’ermita de Sant Xotxim, l’església de la Immaculada, el Mercat Municipal, el Jardí Botànic “Francisco Beltrán Bigorra”, el Convent, el Museu de Medallística “Enrique Giner”, el Museu d’Història “Vicent Felip Sempere”, la Capella de la Mare de Déu de la Soledat, i per la plaça Major on es troba l’ajuntament i l’església arxiprestal de Sant Bartomeu i Sant Jaume, entre d’altres.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari