El Museu del Taulell d'Onda suma patrimoni artístic amb dos nous murals ceràmics de Chillida i Barreira

La família Pallarés Aguilella dóna al Museu dues peces de gran valor cultural per a sumar valor a la gran col·lecció ceràmica

Guardar

Donación Museo Azulejo
Donación Museo Azulejo
El Museu del Taulell Manolo Safont d'Onda suma valor a la seua col·lecció ceràmica amb la incorporació de dos nous murals de gran valor artístic dels reconeguts escultors Eduardo Chillida Belzunce i Vicente Barreira. Es tracta d'una donació de la família ondera Pallarés Aguilella amb l'objectiu que aquestes peces úniques estiguen salvaguardades en el Museu i puguen ser admirades pels milers de visitants que rep la instal·lació cada any.La tinenta d'alcalde i regidora responsable del Museu, Maria Prada de Conflent, ha sigut l'encarregada d'inaugurar totes dues peces de la mà de l'autor Vicente Barriera i de la família donant. L'obra de Barreira, de quatre metres de llarg per un d'alt, es titula 'Vista d'Onda des del sud' i representa el skyline de la ciutat medieval realitzat amb argiles modelades a mà. Per part seua, el mural de Chillida, de tres metres i mig de llarg per dos d'ample, està realitzat amb taulells de pasta blanca pintats a mà per l'artista. En ell s'aprecia una panoràmica d'un poble costaner des de la finestra d'una habitació."Continuem treballant per ampliar la col·lecció de peces de gran valor i acostar la cultura ceràmica a la societat, ensenyant a apreciar-la i a valorar-la", ha explicat Prada de Conflent, qui també ha agraït a la família Pallares Aguilella per la donació i a la família Navarro per la conservació d'aquestes.

Remu(n)tar

En la línia d'acostar la cultura ceràmica a la societat i posar en valor aquest art tradicional l'Ajuntament d'Onda ha impulsat 'Remu(n)tar', un cicle cultural i educatiu amb una important programació d'exposicions, visites guiades i tallers que els onders i visitants podran gaudir durant els mesos de juny, juliol i agost.Aquest mateix dissabte 19 de juny s'ha programat el taller 'Dissabtes de ceràmica' en el qual les famílies poden aprendre a treballar l'argila i descobrir les col·leccions del Museu. Així mateix, també s'ofereix la possibilitat de concertar visites guiades a les exposicions per a qualsevol mena de grup, fins a 10 persones, o particulars, adaptades als protocols anticovid i amb un preu d'un euro per persona.Així mateix, per a aquest mes de juny s'ha programat l'activitat 'Descobrir els taulells', destinada a grups de tota mena que per temàtiques de projectes d'aula o centre, o per interessos particulars, necessiten que la visita interpretativa al Museu i tallers de ceràmica estiguen contextualitzats i emmarcats en alguna temàtica concreta, en coordinació entre els educadors del Museu i els responsables del grup interessat. Aquesta activitat té un preu de tres euros per persona i es realitzarà en grups màxims de 25 persones. És imprescindible reservar totes les activitats amb cita prèvia trucant al telèfon del Museu 964 770 873.
Destacats