Empreses del polígon Sud-13 d'Onda reclamen a la Generalitat solucions urgents al col·lapse de trànsit pesat

Empreses del polígon Sud-13 d'Onda reclamen a la Generalitat solucions urgents al col·lapse de trànsit pesat
07/10/2021 -

Els empresaris que constitueixen l’Entitat de Gestió i Modernització (EGM) del polígon Sud-13 a Onda s’han unit per a reclamar a la Generalitat Valenciana solucions urgents davant el previsible col·lapse de trànsit que patirà l’àrea industrial, a causa de la seua creixent expansió i instal·lació de multinacionals com Amazon.

Així, aquest matí ha tingut lloc una reunió telemàtica, després d’haver-la sol·licitat fins a cinc ocasions, en la qual han participat diversos empresaris liderats pel president de l’EGM Sud-13, Jose María Forero, el gerent de l’entitat, Fernando Pla, Romina Moya de GaIndustriales, l’alcaldessa d’Onda, Carmina Ballester, el regidor d’Hisenda i Ocupació, Salvador Aguilella, i la directora general d’Infraestructures de la Generalitat, Roser Obrer. En la trobada, els empresaris han traslladat a la dirigent autonòmica la seua preocupació per l’augment de trànsit pesat en aquesta àrea industrial, propiciat per la instal·lació de noves companyies logístiques i la multinacional Amazon que començarà a operar a la primavera, i la manca d’infraestructures per a assumir aquest volum de trànsit.

Entre les solucions proposades, els empresaris advoquen per ampliar els carrils d’accés i eixida al polígon des de l’autovia CV-10. Una opció que la conselleria s’ha compromés a estudiar. També s’ha reclamat culminar la biela de connexió entre la CV-10, a l’altura del Camí Fons, i la CV-21 que uneix Onda i l’Alcora. Es tracta d’un projecte que la Generalitat ha inclòs en el seu Pla de Mobilitat, encara que han confirmat que l’actuació tardarà diversos anys a escometre’s.

“Onda està creixent com a destí empresarial i per a ser més competitius necessitem les millors connexions que milloren la seguretat viària, la fluïdesa del trànsit i el temps de desplaçament. La Generalitat ja va tard per a actuar, ja que en els pròxims mesos és probable que es formen col·lapses per a entrar al polígon i llavors de res serviran les lamentacions”, ha afirmat la primera edil.

Per part seua, José María Forero ha assenyalat que “hui dia ja estem patint problemes d’accés en aquesta àrea i aquest problema s’acreixerà davant la imminent obertura de noves empreses logístiques”.

Altres reivindicacions

D’altra banda, cal recordar que l’Ajuntament d’Onda també ha reclamat al govern autonòmic altres actuacions en matèria d’infraestructures com l’execució del vial ràpid entre Onda i Vila-real o el desdoblament de la CV-21 entre Onda i l’Alcora. Aquesta última permetria millorar la seguretat viària i reduir el temps de transport entre els dos municipis que componen, al costat de Vila-real, el denominat triangle de la ceràmica i la connexió amb les desenes d’empreses situades en la zona. Hui dia el vial és insuficient per al volum de trànsit que suporta, entre turismes i camions, condicionant negativament les activitats a banda i banda del triangle i restant competitivitat industrial.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari