Onda aprova els seus pressupostos de 2022 amb la participació ciutadana, la baixada d'impostos i la sostenibilitat com a protagonistes

Onda aprova els seus pressupostos de 2022 amb la participació ciutadana, la baixada d'impostos i la sostenibilitat com a protagonistes
26/11/2021 -

El Ple de l’Ajuntament d’Onda ha tirat avant aquest matí, amb els vots favorables del grup popular, l’abstenció de Compromís i el vot en contra del grup socialista, el Pressupost General per a l’any vinent, el qual entrarà en vigor el mateix 1 de gener de 2022. Els comptes ascendeixen a 33.449.318 euros i compten amb 7,5 milions d’euros per a inversions directes, la qual cosa representa un 22% del total.

L’alcaldessa d’Onda, Carmina Ballester ha agraït l’excel·lent labor de tot l’equip de l’àrea d’Hisenda i ha destacat que “una vegada més hem demostrat que aplicant l’eficiència en la gestió podem fer més amb menys recursos i ser més útils als onders”. A més, la primera edil ha ressaltat els quatre eixos principals d’aquest nou full de ruta: la participació ciutadana; amb la suma de més de 100 propostes veïnals recollides en la campanya participativa ‘Millorem Onda’; l’alleujament fiscal als onders, amb la baixada de l’IBI; l’assistència social, amb tots els recursos destinats a no deixar a ningú pel camí; i el caràcter sostenible amb el desenvolupament del pla d’acció Onda 2030.

Per part seua, el regidor d’Hisenda i Ocupació, Salvador Aguilella, ha sigut l’encarregat de presentar la proposta i ha incidit en què “amb gestió, treball i planificació hem aconseguit tornar a ser la primera gran ciutat de la província a aprovar pressupostos amb l’objectiu de començar a treballar des del mateix 1 de gener”.

El nou full de ruta continua amb la revolució fiscal que va emprendre el govern municipal i reflecteix la tercera rebaixa consecutiva de l’Impost de Béns immobles (IBI) a tots els veïns de la ciutat, que implica que els onders pagaran l’any que ve un 15% menys en aquest gravamen que en 2019, passant el tipus impositiu del 0,72 al 0,61, la qual cosa suposa un estalvi total de quatre milions d’euros durant tota la legislatura que el consistori deixarà de recaptar.

Sobre aquest tema, Aguilella ha defensat que “aquest és el model de gestió del Partit Popular, abaixar impostos als ciutadans i treballar a atraure noves inversions a la ciutat que revertisquen en riquesa per a les famílies i en ingressos per a l’Ajuntament amb la condició de prestar la màxima qualitat de servei al ciutadà”.

Principals inversions

Entre les principals inversions a escometre, destaquen la remodelació de l’avinguda País Valencià i el Passeig verd del Sonella, les obres del qual començaran de manera imminent; el programa Onda Bonica que continuarà convertint espais degradats en agradables espais per a conviure, com per exemple la pavimentació del carrer Sant Pere o el recobriment del túnel d’entrada; el pla de millora de barris, dotat amb 100.000 euros; la millora de polígons industrials a través del pla Onda Logistic, pressupostat amb 500.000 euros; la restauració del retaule del Salvador; la construcció del nou Pump Track i parc infantil; la compra de vehicles elèctrics i la millora de la climatització en el Teatre Mònaco i Museu del Taulell; o les partides destinades a dinamització del sector comercial i turístic; sense oblidar la forta inversió social per a ajudar als més necessitats o els cinc milions d’euros destinats a la millora dels centres educatius.

D’altra banda, també s’ha avançat el pla d’inversions fins a 2025, en el qual es preveu la nova biblioteca del carrer Sicília; la millora del carrer Riu Millars i carrer Borriana, que està previst actuar amb la incorporació dels romanents en el primer trimestre de 2022; la teulada de la pista exterior del pavelló municipal; la remodelació integral de la Plaça Espanya; la ronda nord i ronda sud; o la millora d’instal·lacions esportives.

Quant al suport del teixit social, cultural, esportiu i fester, l’Ajuntament destinarà 356.000 euros en ajudes a entitats socials; 365.000 euros a clubs esportius; 250.000 euros a associacions culturals; 44.000 euros a Onda Centre Comercial i HosturiOnda; i 58.600 euros a associacions festeres, entre altres aportacions.

Renúncia de Lluís Pastor

En la sessió plenària també s’ha aprovat la nova Relació de Llocs de treball per a 2022, que inclou un increment salarial al funcionariat del 2% segons dictamina la Llei de Pressupostos de l’Estat. D’altra banda, el Ple ha fet efectiva la renúncia presentada pel regidor de Compromís, Lluís Pastor, qui s’ha acomiadat de manera emotiva dels seus companys. L’alcaldessa li ha agraït la seua dedicació al poble d’Onda durant els últims sis anys i li ha desitjat el millor en el personal.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari