Onda avança en accessibilitat amb la instal·lació d'un pioner sistema d'àudio en el Teatre Mònaco i la Cassola

Guardar

Bucle magnetico_01
Bucle magnetico_01
Onda continua avançant en el seu compromís de ser una ciutat inclusiva i accessible per a tots els seus ciutadans. En aquesta línia, s'ha instal·lat un sistema d'àudio pioner en el Teatre Mònaco i la sala La Cassola, que ja està disponible per al gaudi dels onders amb pèrdua auditiva que utilitzen audiòfons o implants coclears. Aquest sistema garanteix una experiència excepcional de claredat en els espectacles programats.Això es deu a la implementació d'un innovador sistema de bucles magnètics que transmetrà el senyal d'àudio directament al dispositiu d'assistència auditiva, solucionant així el problema de senyals distorsionats o febles que afecten aquestes persones en espectacles sense sistemes d'àudio adaptats.A més, aquesta tecnologia està adaptada a les taquilles del teatre, garantint que els usuaris no tinguen problemes de comunicació en cap moment. La inversió total per a aquesta millora de l'accessibilitat ascendeix a 14.480 euros, dels quals 5.792 euros han sigut subvencionats per la Generalitat Valenciana.En aquesta línia, el regidor de Serveis Socials, Qualitat de Vida i Família, Óscar Valero, ha expressat: "Estem compromesos a convertir Onda en una ciutat veritablement inclusiva, on tots els veïns puguen gaudir plenament de totes les experiències i activitats". "Continuarem treballant per a assegurar-nos que Onda siga un lloc on la inclusió i la igualtat siguen una realitat", ha afegit.

Bucles magnètics

Els bucles magnètics operen transmetent un senyal d'àudio d'alta qualitat directament a un receptor en el dispositiu d'assistència auditiva, a través d'un camp magnètic captat pels audiòfons en posició "T".La majoria d'aquests dispositius també compten amb una bobina inductiva que converteix aquest camp magnètic novament en so dins de l'orella, aïllant a la persona de reverberacions i soroll ambiente, proporcionant així un so nítid.

Pictogrames i Llenguatge Braille

És important recordar que dins d'aquesta política inclusiva, l'Ajuntament d'Onda ja ha senyalitzat edificis públics, parcs i jardins amb pictogrames i llenguatge braille amb l'objectiu de facilitar la comunicació de persones amb discapacitat.Això inclou els onders amb trastorn de l'espectre autista (TEA), persones cegues o amb qualsevol classe de deficiència cognitiva, els qui ara troben més facilitats en realitzar tràmits a l'Ajuntament i altres dependències municipals, així com en gaudir d'instal·lacions esportives o passejar pels parcs i jardins de la ciutat. Els senyals inclouen símbols i llenguatge braille.
Destacats