Onda Bonica: Un pla per a convertir la localitat en un lloc més amable, acollidor i accessible

El programa, la inversió del qual supera els 400.000 euros, ja ha començat algunes de les actuacions com la remodelació de les escales de la Moreria, la remodelació de la plaça Corts Valencianes i del Molí la Mona

Onda Bonica: Un pla per a convertir la localitat en un lloc més amable, acollidor i accessible
02/08/2021 -

Les idees i solucions que demanaven els veïns dels barris d’Onda s’han ajuntat en un pla per a embellir la ciutat, denominat Onda Bonica, que tracta de posar solució als parcs degradats, amb places infrautilitzades, zones no accessibles, problemes urbans o construccions amb un impacte visual molt negatiu per a una ciutat que vol ser referent turístic.

Així ho ha definit Carmina Ballester, alcaldessa d’Onda, qui ha explicat que quan va començar a governar “ens vam posar a recaptar idees a incorporar les propostes dels veïns, i així va nàixer #OndaBonica, el pla més gran inversor d’aquest Ajuntament per embellir la ciutat i convertir-la en un lloc més amable, acollidor i accessible”.

“El projecte Onda Bonica segueix avant amb la seua aposta per convertir la ciutat en un lloc accessible, acollir i visualment atractiu. En definitiva, una ciutat més agradable per a viure i de la qual sentir-nos més orgullosos“, ha expressat Ballester.

Per a l’alcaldessa de la localitat, Onda Bonica és un projecte “viu“, que s’anirà desenvolupant any rere any, atenent les aportacions dels barris i veïns per a millorar les zones de la ciutat que requerisquen una modernització o millora de l’accessibilitat.

“La ceràmica és el nostre senyal d’identitat i el manteniment econòmic de milers de famílies onderes, per això Onda es posarà bonica amb els nostres taulells, millorant l’atractiu dels nostres carrers i places i dinamitzant un sector al qual tant li devem”, ha conclòs Ballester.

El projecte, que va començar a l’inici de l’any, ja ha realitzat algunes remodelacions en zones com Molí la Mona, o la plaça Corts Valencianes.

Molí la Mona

Les actuacions de Molí La Mona generarà una nova zona verda al municipi, per la qual cosa es durà a terme, al llarg dels 190 metres quadrats que ocupa la superfície, la demolició de la caseta de material i mur exterior; neteja i desbrossament del terreny; reorganització de l’espai amb la plantació d’arbres i gespa; consolidació del mur de la conducció elevat d’aigua del molí, incloent-hi l’escala adossada; i la instal·lació de mobiliari urbà i enllumenat.

El pressupost base de licitació ascendeix a 47.500 euros i l’empresa constructora que executa les obres és l’onder grup Baymar, mentre que la ceràmica emprada també és subministrada per la signatura local Prissmacer.

Plaça Corts Valencianes

Per a aquesta remodelació, es realitzarà la instal·lació de més mobiliari urbà, d’una zona de jocs infantils i d’una font. A més, les propostes dels veïns van incidir en la necessitat de millorar l’accessibilitat i millorar les places d’aparcament. L’olivera centenària i l’estàtua del Rei Jaume I es preservaran.

OBRES EXECUTADES ONDA BONICA 2020

Durant 2020 l’Ajuntament ha executat les següents actuacions: remodelació i accessibilitat de les escales de la Moreria; construcció d’una zona infantil en la Plaça Espanya; regeneració de la Font de la Força amb un gran mural ceràmic i restauració de la pila de la font; millora de l’accessibilitat i espai verd del parc Crist Obrero; construcció d’un pàrquing al costat del Molí la Reixa, atenent les queixes dels veïns davant la falta d’aparcament en la zona; reforma del parc del Carrer Cervantes per a millorar la seguretat, instal·lar més mobiliari urbà i embellir amb un banc literari i un mural del Quixot; ampliació del pàrquing de la plaça 8 de març i substitució del Workout per un parc infantil; remodelació de la plaça Miguel Hernández amb poemes impresos en els taulells; construcció d’un mural ceràmic i remodelació de la parada de l’autobús al carrer la Cosa, a manera de benvinguda als visitants que arriben des de la carretera de Tales; creació de zona d’aparcament d’un únic sentit, que substitueix l’antic solar usat com a pàrquing improvisat, al carrer Serratella; i pintat del mur del camp de futbol La Serratella amb il·lustracions inspirades en motius esportius.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari