Onda celebra el Dia Internacional de l'Orgull amb un acte per la defensa de la igualtat

L'Ajuntament reforça el seu compromís amb la diversitat i aprovarà en sessió plenària una declaració institucional

Guardar

IMG 5129
IMG 5129

En una jornada marcada per la diversitat i el compromís amb els drets humans, l'Ajuntament d'Onda ha organitzat un esdeveniment amb motiu del Dia de l'Orgull. En un acte presidit per l'alcaldessa, Carmina Ballester, la plaça del Raval ha sigut testimoni d'una lectura per part de la regidora d'Igualtat, Marta Villanueva, i representants del col·lectiu LGTBI d'Onda, que ha celebrat la igualtat i la inclusió.

Villanueva ha destacat la importància de respectar i recolzar la diversitat. En les seues paraules, ha emfatitzat: "Des de l'Ajuntament d'Onda treballem per una democràcia realment inclusiva i respectuosa amb la diversitat i amb els drets de totes les persones. Reiterem la nostra condemna a qualsevol tipus de delicte d'odi que tinga el seu origen en l'orientació o identitat sexual i hui celebrem la llibertat d'estimar sense barreres ni prejudicis".

Com a novetat enguany, el Raval s'ha omplit de música gràcies a DJ Tita, qui ha animat la vesprada amb la seua selecció musical, proporcionant un ambient festiu i alegre que ha complementat l'esperit del dia. L'esdeveniment no solament ha sigut una celebració festiva, sinó també un recordatori dels desafiaments que encara enfronta la comunitat LGTBI. A través d'accions com aquesta, el consistori reafirma el seu compromís de seguir treballant per un futur on totes les persones puguen viure sense por a la discriminació.

Així mateix, en la pròxima sessió plenària, el consistori aprovarà una declaració institucional pel Dia de l'Orgull. Així doncs, els grups polítics de l'Ajuntament d'Onda (PP, PSOE i Compromís), representats pels seus portaveus, presentaran al Ple una proposta consensuada per la Federació Valenciana de Municipis i Províncies.

Punt arcoíris

Entre les accions dutes a terme, l'Ajuntament ha implementat el Punt Arcoíris al voltant de les àrees on es duen a terme espectacles musicals i festius. Est és un lloc designat que ofereix assessorament i acompanyament a les persones LGTBI, especialment entre els joves, a més, proporciona informació en temes d'orientació sexual i afectivitat, facilitant així un entorn més segur i acollidor.

Pla Municipal per la Diversitat Sexual

En aquesta línia, el consistori ha fet un pas significatiu cap a la promoció de la igualtat i els drets humans en dur a terme l'I Pla Municipal per la Diversitat Sexual 2024-2028. Aquest pla representa el ferm compromís d'Onda amb la inclusió i l'eliminació de la discriminació per motius d'orientació sexual i identitat de gènere.

Aquest full de ruta ofereix una perspectiva integral sobre les polítiques d'igualtat LGBTI, enfocant-se a promoure el respecte cap a la diversitat afectiva, sexual i de gènere, així com en l'eliminació de la LGBTIfobia. Així mateix, reconeix la intersecció entre les polítiques LGBTI i les d'igualtat de gènere, subratllant la importància d'abordar la discriminació i la violència basades en l'orientació sexual i identitat de gènere.

Destacats