Onda es compromet a rehabilitar el portal de Sant Pere

Aquesta nova actuació d’Onda Bonica repararà i valorarà l’emblemàtic espai de gran interés cultural i religiós

Onda es compromet a rehabilitar el portal de Sant Pere
02/07/2021 -

L’alcaldessa d’Onda, Carmina Ballester, continua trepitjant cada carrer i plaça de la ciutat per a escoltar les demandes dels veïns i actuar per a resoldre els seus problemes i necessitats. Així, en aquesta ocasió l’equip de regidors del govern municipal, llibreta en mà, es va traslladar fins a la zona del portal de Sant Pere, antiga porta d’entrada al recinte medieval, amb la condició d’explicar als residents les actuacions que es duran a terme en aquest espai i, així mateix, recollir noves propostes i suggeriments de millora de l’entorn.

D’aquesta manera, l’Ajuntament procedirà a netejar i reparar la coberta de teula àrab del portal; restaurar les parets; substituir els enrajolats de taulell; reparar els elements de fusteria i serralleria com la barana de l’altar; soterrar el cablejat de l’enllumenat; tractar el paviment del carrer amb pedra de cudol amb l’objectiu d’enaltir la porta de l’antiga muralla; i instal·lar enllumenat escènic tant per a l’altar com per a la portada. El pressupost total de l’obra ascendeix a 44.410 euros i el termini d’execució és de dos mesos.

“El portal de Sant Pere és una icona històrica, cultural i religiós de la nostra ciutat, per la qual cosa és necessari dotar-lo del valor que mereix i sumar atractiu a aquesta zona del nostre centre històric”, ha apuntat la primera edil.

D’altra banda, Ballester també va explicar als veïns que es durà a terme la pavimentació del carrer Sant Pere i va aprofitar la visita per a sumar noves peticions de millora del mobiliari urbà i altres qüestions.

Onda barri a barri

Aquesta iniciativa s’emmarca en la campanya de participació ciutadana ‘Onda barri a barri’ que va posar en marxa Carmina Ballester i que ja ha recorregut la majoria de barris de la ciutat per a escoltar els veïns i dotar de noves infraestructures i serveis amb la condició de millorar la seua qualitat de vida. Durant la setmana passada l’equip de govern es va desplaçar fins a la plaça Corts Valencianes per a explicar als veïns el projecte de remodelació de la zona i, així mateix, recaptar idees i suggeriments a incloure en la nova obra que s’escometrà durant aquest any. Aquesta actuació va ser recollida per l’Ajuntament a través de la campanya de pressupostos participatius i, per això, ha inclòs una partida específica per a escometre la inversió enguany.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari