Onda converteix les farmàcies en punts violeta davant possibles casos de violència de gènere

Guardar

farmacia onda
farmacia onda
'Màscara-19' és la paraula clau que hauran de dir les víctimes de violència de gènere en les farmàcies d'Onda per a alertar que es troben en una situació de risc. Immediatament, el farmacèutic, amb la màxima discreció, activarà tots els protocols i avisarà a la Policia i Emergències.Es tracta d'una campanya de prevenció que posa en marxa l'Ajuntament d'Onda per a, durant el període de confinament, convertir les farmàcies en nous punts violeta on les dones puguen acudir a denunciar possibles casos de violència de gènere.Aquesta acció respon al fet que la convivència forçosa amb les seues parelles, i en espais reduïts, pot provocar que la situació s'agreuge, al que se suma la complexitat de cridar des dels seus domicilis al telèfon habilitat per a les Víctimes de Violència de Gènere 016."Tenim el deure de vetlar per la seguretat de les dones víctimes de violència de gènere, i aquesta iniciativa és una forma més d'estar tots alerta durant aquesta situació especial", ha destacat Elena Albalat, regidora de Recursos Humans, Igualtat i Seguretat Ciutadana.

Informació visible en Farmàcies

Per a visibilitzar la campanya, des de la regidoria d'Igualtat s'ha creat uns cartells informatius que es disposaran en cadascuna de les farmàcies de la ciutat en llocs visibles i estratègics.

Activat el Servei d'Igualtat d'Oportunitats

Cal recordar que el Servei d'Igualtat d'Oportunitats d'Onda continua en marxa durant l'Estat d'Alarma decretat pel Govern. L'Ajuntament informa que les víctimes de violència de gènere seran ateses amb cita prèvia i per via telemàtica a través del correu: igualdad@onda.es, o el telèfon 964 60 28 58, ext. 3021 i el mòbil 673 626 867.Aquest servei d'informació i assessorament en matèria d'igualtat i prevenció de la violència de gènere estarà disponible de dilluns a divendres en horari de 9 a 14 hores.
Destacats