Onda culmina l'asfaltatge de l'avinguda Constitució per a millorar la seguretat d'aquesta via principal

L’Ajuntament ha atés les reclamacions dels veïns que demanaven donar solució al mal estat del ferm

Onda culmina l'asfaltatge de l'avinguda Constitució per a millorar la seguretat d'aquesta via principal
18/07/2021 -

Els centenars de vehicles i trànsit pesat que circulen diàriament per l’avinguda Constitució d’Onda, una de les vies principals que comuniquen amb els pobles de la Serra Espadà i el Millars, ho faran amb major seguretat a partir de hui gràcies a la millora de l’asfaltatge en tot el tram que ha dut a terme el govern municipal.

Aquesta actuació, emmarcada en el pla municipal de millora de l’asfaltatge de les vies municipals amb l’objectiu de millorar la seguretat viària de vehicles i vianants, respon a les demandes dels veïns per posar solució al mal estat del ferm, amb diversos sots, d’aquesta concorreguda zona. Durant tot el període d’obres la Policia Local ha realitzat un servei especial per a garantir la fluïdesa del trànsit.

El regidor d’Ordenació del Territori, Juan López, ha explicat que “l’avinguda precisava una millora urgent de l’asfaltatge, tal com ens van traslladar els veïns, i així ho hem complit des del govern municipal. Seguim avant amb el pla de millora dels nostres carrers per a sumar seguretat i qualitat de vida a tots els veïns”.

Nou PMUS

D’altra banda, cal destacar que Onda comptarà enguany amb un nou Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) que definirà les noves formes de desplaçament sobre la base de l’accessibilitat, la sostenibilitat i la millora de la qualitat de vida. Per a això, en primer lloc l’Ajuntament ha iniciat un estudi del trànsit en el nucli urbà, mitjançant la instal·lació de diversos sensors i càmeres intel·ligents que analitzen el volum i tipus de vehicles que transiten per les principals vies de la ciutat, a més de definir el mapa de moviments.

Un altre punt important que es tindrà en compte en la redacció del nou pla són les aportacions dels ciutadans i usuaris de les vies per a millorar la mobilitat. Per això, s’ha posat en marxa un procés de participació ciutadana amb l’objectiu de realitzar un diagnòstic de la situació actual i consultar, a través de tallers participatius, enquestes i bústia de suggeriments, a tots els agents implicats com són vianants, comerciants, taxistes, ciclistes, associacions de veïns, transportistes, associacions de discapacitats, policia, polítics i tècnics municipals.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari