Onda i Facsa modernitzen la xarxa de proveïment d'aigua per estalviar 100.000 m³

S'estan duent a terme les obres de renovació de la canalització en els carrers Camí Pals i Camí Lloma de Miralcamp

Guardar

Reunió entre l'Ajuntament d'Onda i Facsa
Reunió entre l'Ajuntament d'Onda i Facsa

L'Ajuntament d'Onda, en col·laboració amb Facsa, l'empresa concessionària del servei municipal d'aigua, seguix avançant en l'optimització de les infraestructures públiques en diversos punts del municipi, amb l'objectiu de millorar la qualitat i la garantia del subministrament d'aigua potable.

En esta ocasió, la regidora de l'àrea de Desenvolupament Urbà, María Balla, juntament amb l'edil de Via Pública i Indústria, Vicente Ramón, i representants de Facsa, han supervisat les recents obres de renovació de la xarxa de proveïment que s'estan duent a terme en els carrers Camí Pals i Camí Lloma de Miralcamp.

Cal destacar que des de l'inici del contracte, fa dos anys, s'han substituït més de sis quilòmetres de xarxa i s'ha completat la renovació en àrees com a camí Miralcamp, plaça Segle XXI, Barranc de Ratils, camine Palmerar i travessies, i carrer Miguel Servet. Actualment, s'està finalitzant la renovació en Camí Pals, amb una data prevista de conclusió a la fi de juliol. Posteriorment, s'abordarà la renovació en carrer Balmes i zones de l'avinguda Mediterrani. La inversió total ascendix a tres milions d'euros i les obres s'han realitzat per trams amb tal de no tallar el subministrament a les empreses.

100.000 m³ d'estalvi

Totes estes actuacions han permés reduir el cabal injectat en la xarxa de distribució de la zona industrial en un 15 %, una millora significativa en el context d'escassetat hídrica actual. Este estalvi es traduïx en 100.000 metres cúbics anuals, equivalents a 40 piscines olímpiques, la qual cosa subratlla la importància d'estes intervencions i corrobora l'aposta per la sostenibilitat del govern municipal i pel compliment dels objectius de desenvolupament sostenible del pla d'acció Onda 2030.

Sobre este tema, María Balla ha subratllat que "la renovació de les xarxes de subministrament és fonamental per a garantir un servei de qualitat als nostres veïns i, especialment, per a afrontar les conseqüències de la sequera".

Per la seua banda, representants de Facsa han explicat que "la digitalització i modernització de la xarxa no solament optimitzen el servei, sinó que també contribuïxen de manera crucial a la sostenibilitat i a la gestió eficient dels recursos hídrics".

Amb estes accions, Onda i Facsa demostren el seu compromís amb la millora contínua de les infraestructures i la prestació d'un servei d'aigua potable assegurança i eficient per a tota la ciutadania.

Destacats