Onda inaugura el Passeig de la Ceràmica amb més de 150 tests decorats per 300 estudiants i artistes locals

L'Ajuntament converteix l'avinguda País Valencià en un recorregut per la història, tradició i art ceràmic local

Guardar

Passeig de la ceramica_01 onda
Passeig de la ceramica_01 onda
Onda ja compta amb el passeig més gran dedicat a la ceràmica tradicional i artística del món. Aquesta vesprada s'ha inaugurat aquesta pionera mostra creativa en la qual més de 330 onders han aportat el seu talent per a decorar més de 150 tests repartits al llarg del quilòmetre que recorre l'avinguda País Valencià, la principal via d'Onda.En la inauguració del Passeig de la Ceràmica han participat els mateixos artistes: l'alumnat de 5é de Primària de tots els col·legis d'Onda, els estudiants dels cursos formatius de ceràmica i els ceramistes professionals locals. L'equip del Museu del Taulell Manolo Safont ha sigut l'encarregat de coordinar tota aquesta iniciativa col·laborativa.Així mateix, l'alcaldessa, Carmina Ballester, ha destacat en el seu discurs que "la ceràmica és la nostra senya d'identitat i el talent dels nostres ceramistes ha vestit en l'últim segle a milions de llars i carrers de tot el món. I estem molt orgullosos del nostre llegat que ara tractem de posar en valor i donar a conéixer a les noves generacions amb el major passeig dedicat a la ceràmica del món. Perquè no es pot voler allò que no es coneix".La primera edil també ha afegit que "aquest recorregut per la nostra història i tradició ceràmica suma valor a la ciutat, suma orgull de pertinença i suma oportunitats per als nostres empresaris i comerciants".

Tres trams

El passeig, el qual s'ha senyalitzat amb quatre panells informatius, està dividit en tres trams. El primer exposa les obres dels estudiants que han participat, dirigits per la ceramista local Joana Segura, i que estan inspirades en els motius decoratius de la pisa policroma valenciana d'Onda del segle XIX.El segon tram reuneix 22 creacions realitzades pels alumnes dels cursos formatius en decoració ceràmica que promou l'Ajuntament, destacant els motius florals i les creacions més lliures.Finalment, el tercer tram està dedicat als ceramistes professionals de la localitat, com són Francisco Garcia, Joaquín Safont, Joana Segura i Irene Molina, on s'exposen les seues obres amb una tècnica decorativa molt refinada i inspirades en els socarrats valencians de l'època medieval, motius florals del taulell tradicional valencià, escenes del patrimoni històric local o el típic caragolet blau tan reproduït a Onda.

Multitudinari acte

En finalitzar els parlaments, els representants dels tres grups d'artistes han sigut els encarregats de col·locar els últims tests i, així, donar per inaugurat el passeig. Després, centenars de veïns que s'han acostat a gaudir del passeig han pogut recórrer de dalt a baix tota l'avinguda per a descobrir de prop les obres.
Destacats