Onda intensifica el suport a la salut mental millorant la qualitat de vida de 29 usuaris

L'Ajuntament fa un balanç positiu dels primers sis mesos de l'any amb més de 1.100 intervencions

Guardar

Dos tècnics del SASEM d'Onda
Dos tècnics del SASEM d'Onda

L'Ajuntament d'Onda ha intensificat els seus esforços en l'atenció i seguiment de persones amb malaltia mental greu durant els primers sis mesos de 2024, aconseguint a 29 usuaris i duent a terme diverses intervencions significatives. El Servei d'Atenció i Seguiment per a la Malaltia Mental (SASEM) ha demostrat ser un pilar fonamental en la integració i suport a estos ciutadans, facilitant la seua permanència en la societat i millorant la seua qualitat de vida.

En total, s'han realitzat 387 intervencions individuals, 36 grupals, 35 familiars, 90 comunitàries, 512 telemàtiques i 41 visites domiciliàries. Entre les activitats grupals destaquen excursions a llocs d'interés i visites a llocs emblemàtics de la regió com l'ermita de Santa Bàrbara i el Castell d'Onda.

A més, dins d'este treball fet de la mà dels psiquiatres i especialistes sanitaris de referència de cada usuari, amb la finalitat d'evitar el seu ingrés hospitalari o en centre específics, s'han organitzat eixides d'oci, activitats esportives, tallers de puzle i jocs de taula, classes de sevillanes, i la participació en xarrades i monòlegs dins del municipi.

El regidor de Serveis Socials, Óscar Valero, ha subratllat la importància d'este servei: "És essencial garantir la integració i suport continuat per als nostres veïns amb necessitats en matèria de salut mental". "Estes activitats no solament proporcionen un respir i entreteniment, sinó que són crucials per al seu desenvolupament social i emocional, permetent-los portar una vida més plena", ha afegit.

SASEM

El Servei d'Atenció i Seguiment per a la Malaltia Mental se centra a acompanyar a persones amb malaltia mental greu, promovent la seua integració en la comunitat i facilitant la seua permanència en el seu domicili i entorn social. Les principals funcions del servei inclouen la intervenció psicològica i social, atenció domiciliària, seguiment i suport comunitari, acompanyament en el procés terapèutic i social, tallers específics segons les necessitats detectades i informació i suport a les famílies.

Este servei és dirigit a persones de 18 i 65 anys amb problemes de salut mental greu, que enfronten dificultats de vinculació amb els recursos disponibles i requerixen suport flexible i especialitzat en el seu procés de rehabilitació. Inclou tant a aquells amb diagnòstics establits com a persones en l'inici de la seua malaltia mental que necessiten orientació i acompanyament.

Destacats