Onda inverteix 63.000 euros en tecnologia LED per a substituir l'enllumenat públic i reduir les emissions de CO₂

Onda inverteix 63.000 euros en tecnologia LED per a substituir l'enllumenat públic i reduir les emissions de CO₂
23/09/2020 -

L’Ajuntament d’Onda ha adjudicat, per valor de 63.785 euros, el contracte per al subministrament i instal·lació de lluminàries amb tecnologia LED, de diferents tipus i potències, que substituiran a les actuals. L’objectiu d’aquesta mesura és millorar l’eficiència energètica dels fanals, reduint les emissions de CO₂, i alhora aconseguir un estalvi en la despesa de facturació elèctrica en el municipi. L’empresa adjudicatària ha resultat la companyia ondera Instal·lacions Elèctriques Badenes.

Aquesta actuació s’emmarca en el compromís del govern municipal per lluitar contra el canvi climàtic i construir una ciutat més sostenible i eficient que garantisca una major qualitat de vida per als onders. En aquesta fase, s’actuarà als carrers Salvador Barri, Verge del Carmen, San Miguel, Safona, Ribesalbes, Plaza Rey Don Jaime, Porta del Sol, Cervantes, Ecce Homo i Avinguda Catalunya.

Sobre aquest tema, l’edil de Ciutat Saludable i Sostenible, Paco Pastor, ha ressaltat que “és la nostra responsabilitat lluitar contra el canvi climàtic i conscienciar a la ciutadania sobre el medi ambient. Aquesta aposta per l’energia verda s’integra en el Pla de Desenvolupament Sostenible que persegueix deixar als onders una ciutat millor de la que ens trobem”.

Estalvi en edificis municipals

D’altra banda, el consistori va també a conducta al canvi de lluminària a tecnologia LED a la Casa de la Cultura amb una inversió pròxima als 50.000 euros. Aquesta actuació suposa un estalvi de consum d’energia elèctrica de fins al 60%.

L’actuació, que té un període d’execució d’un mes, consisteix a canviar els fluorescents per led, la qual cosa a més de l’estalvi en energia també comporta allargar la vida útil de les llums.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari