Onda ja ha pagat 340.000 euros en ajudes parèntesis del Pla Resistir

Guardar

hosteleria onda bar restaurante
hosteleria onda bar restaurante
L'Ajuntament d'Onda ja ha pagat un centenar d'ajudes del Pla Resistir a hostalers i autònoms per import total de 338.181 euros. Així, els beneficiaris que han complit amb tots els requisits ja estan cobrant la subvenció concedida, que oscil·la entre 2.000 i 4.000 euros, destinada a pagar les despeses de manteniment dels establiments perjudicats pel confinament, com són els pertanyents als sectors de l'hostaleria i la restauració, el turisme, la cultura, l'entreteniment i els esdeveniments o activitats esportives.Així mateix, els tècnics de l'Ajuntament continuen treballant en la revisió de tota la documentació presentada per a poder continuar aprovant noves ajudes al llarg de les pròximes setmanes. Cal recordar que aquest Pla està cofinançat entre l'Ajuntament d'Onda, la Generalitat Valenciana i la Diputació de Castelló, encara que hui dia el govern autonòmic encara no ha ingressat la seua part."L'hostaleria necessita governs àgils i eficients per a ajudar-los a tornar a alçar les seues persianes, per això tot l'equip humà del govern municipal està treballant a contrarellotge per a aprovar i pagar com més prompte millor totes les ajudes, perquè som conscients de les dificultats que estan passant molts autònoms i empresaris onders que han hagut de tancar els seus negocis durant aquestes setmanes", ha explicat el regidor d'Hisenda i Ocupació, Salvador Aguilella.

1,2 milions d'inversió

En paral·lel, l'Ajuntament d'Onda té actives altres tres línies d'ajudes municipals destinades al fet que empreses, comerços i autònoms locals puguen fer front a la crisi de la Covid-19 amb una inversió total d'1,2 milions d'euros. Es tracta del Pla Supera, del bo '+ Comerç' i de les ajudes a la contractació d'aturats.

Pla Supera

L'equip de govern de Carmina Ballester ha reeditat el Pla Supera destinat a aquells establiments públics que han hagut de tancar per quarantena, dotat amb 150.000 euros per a 2021 encara que amb opció d'ampliar-lo si fóra necessari. Les ajudes són de 1.000 euros per local. Des de principi d'any ja s'han aprovat 35 ajudes.

Bo comerç

D'altra banda, el bo comercie és una altra de les mesures que Onda acaba de posar en marxa, amb un pressupost de 250.000 euros, i sota l'objectiu de fomentar les compres en els comerços d'Onda a través de dos vals descompte per veí, per valor de 10 euros cadascun, que ja es poden descarregar en la web bonos.onda.es.

Ajudes a la contractació

Una altra iniciativa que ha impulsat i finança el govern municipal són les ajudes a empreses i autònoms de la ciutat que contracten persones desocupades empadronades a Onda, amb incentius que oscil·len entre els 500 euros, per als contractes d'almenys sis mesos, i els 4.000 euros per contracte creat de llarga duració o indefinit. Aquesta iniciativa persegueix fomentar l'ocupació local estable i de qualitat, apunta el consistori.
Destacats