Onda licita el projecte europeu de remodelació de l'avinguda País Valencià sumant les propostes veïnals

Les empreses tenen fins al pròxim 30 d’agost per a presentar les seues propostes amb un pressupost màxim d’un milió d’euros

Onda licita el projecte europeu de remodelació de l'avinguda País Valencià sumant les propostes veïnals
22/08/2021 -

L’Ajuntament d’Onda ha tret a licitació per 996.933,56 euros (IVA inclòs) el projecte de remodelació de l’avinguda País Valencià com a bulevard comercial. Es tracta d’una de les principals artèries de comunicació amb major trànsit i amb un gran nombre de comerços que ara es modernitzarà amb la millora de la seguretat viària, accessibilitat i mobilitat; la dinamització de l’activitat comercial; la millora de la il·luminació; i la instal·lació de major infraestructura verda i arbratge urbà. Aquesta important inversió s’emmarca en l’Estratègia de desenvolupament urbà sostenible i integrat (EDUSI) que cofinança la Unió Europea en un 50% a través dels Fons FEDER.

Per a dur a terme el projecte el govern municipal ha dut a terme un procés de participació veïnal mitjançant el qual ha recaptat un total de 244 aportacions dels onders a través d’una enquesta i també ha organitzat taules de participació en les quals s’ha convidat a tots els col·lectius afectats per la remodelació, com són residents, comerciants, hostalers, proveïdors, veïns, turistes, ciclistes, vianants o associacions. La majoria d’enquestats coincideix que els vianants han de tindre prioritat en aquesta via, seguits dels automòbils particulars i dels proveïdors i vehicles dels serveis municipals. Per tot això, el govern municipal ha donat instruccions perquè el projecte tinga especial sensibilitat amb les voreres i rampes, passos per als vianants accessibles, reforç de la senyalització, semàfors, mobiliari urbà, il·luminació i espais verds.

“Aquesta obra millorarà, embellir i modernitzar una de les principals artèries d’Onda amb l’objectiu que tots els usuaris, tant conductors com vianants i ciclistes, puguen fer ús d’aquesta avinguda de forma més segura, agradable i eficient. En definitiva, el projecte persegueix millorar la qualitat de vida dels onders”, ha explicat l’alcaldessa, Carmina Ballester.

La reurbanització de l’avinguda serà des dels carrers Ben Al Abbar i Alfons Pallarés fins al carrer Cervantes. Així mateix, el projecte contempla en les zones de descans nou mobiliari modern de formigó prefabricat amb formes escultòriques (seient, banc o jardinera) i de vegetació. Es projecta l’agrupació de contenidors creant illes en les quals es col·locaran recipients de les diferents fraccions de reciclatge.

Les empreses interessades poden presentar les seues ofertes fins al pròxim 30 d’agost a través de la seu electrònica. El termini d’execució de les obres és de huit mesos a partir de la formalització de l’acta de replanteig.

Onda 2030

En aquesta mateixa línia de participació pública, l’Ajuntament ha sumat a 80 representants veïnals per a desenvolupar l’agenda urbana sostenible ‘Onda 2030’, que guiarà el desenvolupament de la ciutat en convergència als 17 objectius de desenvolupament sostenible de l’ONU. El resultat del procés participatiu serà un full de ruta consensuat que proposarà accions centrades en la cura de les persones i la igualtat real; el creixement sostenible dels nostres territoris; la protecció del medi ambient; fomentar la pau, justícia i una societat inclusiva; i sumar aliances globals.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari