Onda ofereix suport i recursos als onders per a transitar el duel en una pionera jornada

Guardar

onda duelo
onda duelo
Amb l'objectiu oferir orientació i acompanyament als qui enfronten un procés de duel, l'Ajuntament d'Onda ha organitzat una 'Jornada de Gestió del Duel', dirigida al públic onder en general. L'esdeveniment gratuït tindrà lloc el pròxim dia 5 de març en la sala d'actes de la 1a planta de la Casa de la Cultura, des de les 18.00 fins a les 19.30 hores.La iniciativa, de caràcter gratuïta, cerca brindar ferramentes i suport a aquells que estan travessant transcursos de duel per a afrontar-ho de manera saludable i constructiva. Es tracta d'un procés natural, però moltes vegades dolorós i desafiadora, que requerix atenció i comprensió. Els interessats poden inscriure's en línia a través del formulari <https://forms.gle/buo7oy6wcCkdw2gV9> o de manera presencial en el Centre Integral de Majors (CIM).En esta línia, la regidora de l'àrea d'Envelliment Actiu, Maribel Raigada, ha ressaltat que "el duel és una fase complexa que afecta cada individu de manera única". "Després d'una escolta activa a aquells veïns que estan patint un temps de duel, busquem oferir recursos i suport per a ajudar-los a transitar este camí de manera més suportable", ha afegit.

Jornada de Gestió del Duel

La ponència estarà a càrrec de la destacada psicòloga clínica Lina Adsuara Vicent, qui compta amb una àmplia trajectòria en el camp de la psicologia i una sòlida formació acadèmica. Llicenciada en Psicologia per la Universitat de València, ha desenvolupat la seua carrera en diversos àmbits, incloent-hi el suport i tractament psicològic a pacients amb càncer i els seus familiars.

Atenció psicològica

Així mateix, l'Ajuntament d'Onda ha posat en marxa el Servici d'Atenció i Seguiment per a la Malaltia Mental (SASEM), dirigit cap a persones amb problemes greus de salut mental amb edats compreses entre els 18 i 65 anys, amb diferents graus d'afectació en la seua esfera personal, familiar, social i laboral.Els servicis oferits inclouen atenció domiciliària per a recolzar la permanència d'estes persones en les seues llars, prevenció de crisi i promoció de la salut, capacitació a famílies i cuidadors per a evitar la sobrecàrrega, facilitació del procés d'integració comunitària per a accedir a recursos socials, sanitaris, formatius, laborals i recreatius, i la realització de tallers específics (cuina, habilitats socials, activitats esportives, orientació laboral) per a donar suport a la seua socialització i desenvolupament personal.
Destacats