Onda presenta en FITUR el seu nou atractiu turístic i cultural: la remodelació de l'antiga presó

El municipi participa en la fira amb l'objectiu d'obrir-se a nous mercats i incentivar la col·laboració publicoprivada

Guardar

Onda presenta en FITUR el seu nou atractiu turístic i cultural: la remodelació de l'antiga presó
La ciutat medieval d'Onda participa durant aquests dies en la Fira Internacional de Turisme de Madrid (FITUR) amb l'objectiu de promocionar els recursos turístics, obrir-se a nous mercats i incentivar la col·laboració pública – privada amb turoperadors i professionals del sector per a sumar noves oportunitats i millorar la qualitat de l'oferta.Així, l'edil de Promoció Econòmica, Maria Baila, ha presentat aquest matí davant els mitjans de comunicació el projecte de rehabilitació de l'edifici que albergava l'antiga presó d'Onda com a nou recurs turístic i cultural. Es tracta d'un edifici construït en el segle XVI i situat en una de les places més emblemàtiques de la ciutat, com és la Font de Dins.Segons ha explicat Baila, l'actuació contempla la remodelació interior, enrossiment de les parets i la substitució de la coberta, a més de la reposició de cadenes i altres elements característics de la presó. També es durà a terme la sonorització de l'espai i s'instal·larà un modern sistema d'il·luminació per a fer més atractiva la visita turística.L'edifici està format per dues construccions adossades que estan connectades a partir de la planta segona. En una d'elles es troben les cel·les i la torre del rellotge, mentre que l'altra és de tipologia residencial, amb façana a la plaça de l'Almodí. Els espais que es destinaran a zona museística són la planta primera de la construcció de tipologia residencial, la segona planta per complet i la tercera planta de la torre del rellotge."Amb aquesta actuació recuperem un emblema patrimonial d'Onda i complim l'objectiu és sumar un nou recurs turístic i cultural a la ciutat per a complementar l'experiència única al visitant", ha apuntat la regidora.Les empreses interessades a escometre l'obra, amb un pressupost de licitació de 120.000 euros, disposen fins al pròxim 1 de juny per a presentar les seues propostes a través de la seu electrònica. El projecte, que estima un termini d'execució de quatre mesos, es pot consultar en el Perfil del Contractant.

Edifici amb història

Aquest edifici, donades les seues característiques constructives i arquitectòniques, respon a la tipologia pròpia de torre medieval. És molt probable que a l'origen albergara la Casa de la Vila en el qual residia la Cort de Justícia, autoritat de major rang en el municipi que complia competències molt diverses, diferents de les d'un alcalde actual, sota la jurisdicció del qual es trobaven les presons del municipi, pel seu rang de jutge.El museu comptarà amb dos vessants clarament diferenciats, d'una banda la col·lecció permanent sobre la història de la vila d'Onda com a eix vertebrador de la visita i, d'altra banda, la visita als espais carceraris i la torre del rellotge.

'Q' de qualitat turística

Cal recordar que recentment Onda ha aconseguit el distintiu 'Q' de qualitat turística, atorgat per l'Institut per a la Qualitat Turística Espanyola, per a l'oficina de turisme del centre històric. Un segell que avala l'excel·lent servei al visitant així com la gestió interna i el treball de qualitat que els informadors turístics exerceixen durant tot l'any.D'aquesta manera, l'Ajuntament d'Onda ha apostat per fer un salt qualitatiu en el servei turístic i ha treballat per complir tots els requisits que exigeix aquest important segell.Adquirir la marca Q implica un compromís per la millora i la qualitat contínua i mantenir els patrons requerits suposa desenvolupar tècniques d'eficiència en la gestió i la formació del personal. Es tracta també d'un instrument immediat de promoció que posiciona a l'oficina de turisme en el mapa nacional i internacional.
Destacats