Onda reforça la seguretat ciutadana amb una parada d'autobús segura

Onda reforça la seguretat ciutadana amb una parada d'autobús segura
27/08/2021 -

Els onders compten des de hui amb un nou servei que millorarà la seguretat ciutadana davant casos de violència de gènere, robatoris, agressions i situacions d’emergència. La regidoria d’Innovació de l’Ajuntament d’Onda ha instal·lat un pioner projecte de parada segura, en l’avinguda País Valencià, que connecta amb la reguarda de la Policia Local.

El seu funcionament és molt senzill. En el moment en el qual una persona prema el botó de la parada s’activarà una càmera de vídeo i un micròfon que estan connectats amb les dependències de la Policia Local, així com un avís sonor i llums d’emergència. Després de comprovar l’estat de la persona que haja premut el botó, la Policia activarà un protocol d’auxili i mobilitzarà una patrulla que es desplaçarà fins a la parada d’autobús per a atendre el possible incident.

Amb aquesta mesura, el consistori continua amb les polítiques del govern municipal en matèria de Smart City en la seua aposta per convertir la ciutat en un lloc més tecnològic, eficient i segur. Cal destacar que Onda ha sigut un dels sis municipis de tota la Comunitat Valenciana triat per a participar en el programa de Municipis Innovadors, afavorit per la Direcció General d’Innovació de la Generalitat Valenciana.

L’alcaldessa d’Onda, Carmina Ballester, ha comentat que “el desenvolupament de nous sistemes de seguretat són essencials per a millorar la protecció dels veïns. Des de l’Ajuntament continuarem posant tots els nostres recursos a la disposició dels onders i apostarem per noves iniciatives que garantisquen la seua seguretat”.

Ballester ha volgut fer una crida als veïns per a fer un ús responsable d’aquesta eina que “no és un joguet”, ja que mobilitza a la Policia Local i posa en funcionament un dispositiu important.

Onda SOS

Aquesta iniciativa s’uneix a altres accions impulsades per l’Ajuntament per a millorar la seguretat ciutadana com l’aplicació mòbil Onda SOS que ja suma més de 600 usuaris actius. Aquesta app connecta als veïns amb les dependències de la Policia Local a través d’un sistema de geolocalització i després d’activar una alerta mobilitza les patrulles de la Policia per a acudir fins al lloc en el qual es trobe la possible víctima.

L’aplicació, que es troba disponible tant per a Android com iOs, també permet afegir diversos nombres de telèfons addicionals perquè algun familiar o veí puga rebre l’alerta. Els veïns interessats a utilitzar aquest servei poden registrar-se amb el seu DNI en la reguarda de la Policia Local, els dimarts, en horari de 16.00 a 19.00 h.

L’Ajuntament es troba desenvolupant la segona fase del botó del pànic amb una inversió de 50.000 euros. Aquesta actuació permetrà crear el botó físic que se sincronitzarà amb l’app mòbil ja existent, per la qual cosa facilitarà l’accionament de l’alarma per part de les víctimes en cas d’emergència.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari