Onda registra 74 sol·licituds d'estudiants per a realitzar beques formatives remunerades aquest estiu

Guardar

FOTOARCHIVOBECAS (1)
FOTOARCHIVOBECAS (1)
L'Ajuntament d'Onda ha registrat un total de 74 sol·licituds d'estudiants ondenses, que s'estan cursant un cicle en Formació Professional o bé un grau universitari, per a realitzar beques formatives remunerades durant l'estiu. Tots ells hauran de passar un procés de selecció per a optar a les 20 places oferides, en les quals tindran prioritat els joves que tinguen tots els membres de la família en situació de desocupació.La duració del contracte serà de dos mesos, a realitzar entre juliol i novembre, i els becaris rebran una prestació mensual de 600 euros. La inversió total de l'Ajuntament per a aquesta convocatòria ascendeix a 26.320 euros."Per a aquest govern és prioritari dotar d'oportunitats als joves ondenses perquè el seu talent revertisca a la ciutat. L'experiència és un punt clau per a trobar ocupació, per això des de l'Ajuntament volem donar aquesta primera oportunitat als joves d'Onda perquè puguen aprendre i conéixer com es treballa en una institució pública", ha destacat Elena Albalat, regidora de Recursos Humans, Igualtat i Seguretat Ciutadana.

Beques discapacitat i viogen

D'altra banda, el dilluns 15 de juny s'incorporen els 15 becaris de formació en pràctiques de la convocatòria per a persones amb discapacitat i dones víctimes de violència de gènere. L'actual equip de govern ha ampliat en número i duració les beques oferides per a aquests col·lectius en risc d'exclusió social. D'aquesta manera, els seleccionats es formaran durant cinc mesos i tindran una remuneració de 600 euros per 25 hores setmanals, augmentant en 100 euros el salari respecte a la convocatòria anterior i en dos mesos el període formatiu.

Pla Nova Oportunitat

Cal recordar que aquestes iniciatives s'emmarquen dins del Pla Nova Oportunitat que el govern municipal ha posat en marxa per a fomentar l'ocupació i la formació entre els ondenses a fi de pal·liar els efectes de la greu crisi econòmica que ve, especialment entre els joves. El pla compta amb una inversió total de 650.000 euros per a 70 contractes a temps complet i 45 beques formatives.
Destacats