Onda rep per quart any consecutiu el premi a l'Ajuntament més transparent de la Comunitat

El consistori compleix els 52 ítems de la distinció promoguda per la Universitat Autònoma de Barcelona i el Govern d'Espanya

Guardar

entrega premio onda Info Participa 2023
entrega premio onda Info Participa 2023
L'Ajuntament d'Onda ha obtingut el premi ‘Segell Infoparticipa 2023’ amb una puntuació del 100%, complint satisfactòriament els 52 ítems exigits per l'auditoria, la qual cosa li permet revalidar el títol d'Ajuntament més transparent de la Comunitat Valenciana. Aquest premi, obtingut per quart any consecutiu des de 2020, reflecteix que la corporació ha superat totes les exigències en els cinc blocs avaluats: informació sobre els representants públics, dades sobre el municipi, gestió dels recursos col·lectius, recursos econòmics, i les eines oferides per a la participació ciutadana.El regidor de l'àrea d'Innovació i Transparència, Vicent Bou, ha recollit el guardó agraint als tècnics municipals pel treball realitzat a enfortir l'accessibilitat a la informació pública. “Des d'aquest equip de govern treballem per garantir la transparència i la rendició de comptes, demostrant que una gestió municipal exemplar és possible. Aquest reconeixement és una mostra d'una dedicació constant al bon govern”, ha afegit.El Segell InfoParticipa és promogut per la Universitat Autònoma de Barcelona al costat del Govern d'Espanya i s'encarrega de valorar la transparència dels ajuntaments en diversos punts del territori. Així mateix, el consistori compta amb un portal de transparència i govern obert on els ciutadans poden buscar informació sobre contractacions, dades pressupostàries, serveis, retribucions i declaracions dels càrrecs electes.

Excel·lència en la transparència

Per quart any consecutiu, el consistori ha revalidat el primer lloc com el municipi amb major transparència de la Comunitat Valenciana. En 2022, el portal InfoParticipa va atorgar a Onda una puntuació del 100%. En 2021 i 2020, també va rebre el premi amb una puntuació del 98%, corresponent al compliment de 51 dels 52 ítems exigits en l'auditoria. Així mateix, en 2019 va obtindre un 90%, complint amb 43 indicadors dels 48 proposats.A més, l'Ajuntament d'Onda suma els reconeixements de InfoParticipa a altres guardons en aquest àmbit. En 2021, va aconseguir el premi a la transparència i el foment de la participació de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) per involucrar a la ciutadania en el Pla Local de Gestió de Residus.En 2020, el projecte ‘Onda cap a una ciutat intel·ligent’ va rebre un guardó en els XII Premis Aslan en la categoria de dades obertes al ciutadà. L'Associació Nacional d'Empreses Tecnològiques (Aslan) atorga aquests premis als casos d'èxit en Transformació Digital en Administracions i Organismes Públics.
Destacats