Onda reuneix huit experts en intel·ligència emocional per a reforçar la salut mental davant la pandèmia

Onda reuneix huit experts en intel·ligència emocional per a reforçar la salut mental davant la pandèmia
05/06/2021 -

Un total de 160 ondenses han participat en la jornada sobre intel·ligència emocional Onda Talks que ha organitzat l’Ajuntament amb l’objectiu de reforçar la salut mental, un dels problemes que més s’han agreujat per la pandèmia durant l’últim any i que més persones pateixen.

Per això, des de l’àrea de Ciutat Saludable i Sostenible s’ha organitzat, de la mà de l’Associació Nacional d’Intel·ligència Emocional (Asnie), aquest seminari gratuït que ha reunit huit experts en la matèria a la sala La Cassola. Aquestes xarrades inspiracionales van abordar com aprendre a gestionar la por, les emocions i la força mental tan necessàries en moments d’incertesa com el que estem vivint. Els ponents, que han exposat les seues reflexions al llarg de 10 minuts, ha sigut: Fernando Pena, Sergio Pla, Marcos Gómez, Marisa Sancho, Kike Algora, Javier Ribas, Miguel A. García i Miguel A. Díaz.

La Covid ha provocat no sols conseqüències en la salut física de les persones contagiades i un elevat nombre de morts a tot el món, sinó que està tenint importants conseqüències en l’àmbit social a causa de l’aïllament, la falta de contacte social, la dificultat en la conciliació amb la vida personal o els canvis d’hàbits o els problemes laborals.

Després de l’èxit de la iniciativa, l’edil de Ciutat Sostenible i Saludable, Paco Pastor, ha apuntat que “des del govern municipal, com a membres de la Xarxa Espanyola de Ciutats Saludables i Xarxa Salut, no podíem quedar-nos de braços plegats davant aquest problema invisible que va creixent i ens hem posat a treballar per a ajudar a tants veïns que ens necessiten. Des del primer moment ja activem el servei d’atenció psicològica, des dels Serveis Socials Municipals, i ara hem dut a terme aquesta jornada dirigida a reforçar la intel·ligència emocional dels ondenses”.

Augment de problemes psicològics
Segons un informe de la Confederació de Salut Mental d’Espanya, el 46% de la població espanyola va manifestar un augment del malestar psicològic durant el confinament, i un 44% assenyala que ha disminuït el seu optimisme i confiança. Així mateix, el 6,4% de la població ha acudit a un professional de la salut mental per alguna mena de símptoma, sobretot per ansietat i depressió.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari