Visites guiades a la presó medieval d'Onda: com realitzar la reserva

Descobreix com reservar les visites guiades a l’antiga presó medieval d’Onda

Visites guiades a la presó medieval d'Onda: com realitzar la reserva
28/01/2023 -

Ja es pot visitar la presó medieval d’Onda. Un atractiu turístic que, en el seu primer cap de setmana d’obertura ja ha esgotat totes les places disponibles. No obstant això, les pròximes setmanes, continuaran les visites guiades a l’antiga presó d’Onda. Descobreix com fer la reserva per a conéixer, en primera persona, aquest singular espai:

L’horari de visita a la presó medieval d’Onda serà de dimarts a diumenge, d’11.00 a 14.00 hores. Els dissabtes a la vesprada també hi haurà torns de visita per a grups de fins a 15 persones a les 16.30 hores, les 17.30 i les 18.30 hores. Per a realitzar la reserva, tan sols serà necessari telefonar a la Tourist Info en el número de telèfon 964 602 855 o enviar un correu a turismo@onda.es.

Si visites aquest espai únic, tindràs l’oportunitat de descobrir les recreacions dels calabossos de les diferents èpoques, amb les argolles, les reixes o els reduïts espais per als reus. Una de les seues curiositats són els grafitis i les pintades que els presos van deixar al llarg de l’activitat de la presó, que es remunta al segle XVI. Així mateix, destaca el rellotge situat en l’última planta, que data de l’any 1940.

La construcció està composta per diverses estades comunicades entre si. D’aquesta manera, el que dona al carrer de San Miguel està datat en el segle XVI i era on se situaven les cel·les (encara conserva les arcades originals); mentre que l’edifici de la plaça de l’Almudín està datat del segle XVIII, i era l’antiga casa de l’agutzil de la presó. És en l’últim espai on s’ha situat la zona expositiva.

L’alcaldessa d’Onda, Carmina Ballester, ha assenyalat que “obrim les portes d’una joia patrimonial i històrica que ha romàs massa temps tancada als ulls dels onders i visitants. Hui renaix com un nou halo de cultura, d’esperança i d’oportunitats per a Onda”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari