Compte arrere per a les festes de Sant Antoni d'Orpesa 2023

Oropesa comptarà amb la tradicional foguera i Bous al Ravalet així com amb concerts i cercaviles populars en Sant Antoni

Compte arrere per a les festes de Sant Antoni d'Orpesa 2023

Les festes de Sant Antoni Abat d’Orpesa 2023 inicien el compte arrere. Aquest cap de setmana, del 13 al 15 de gener, la localitat acollirà nombrosos actes, des de la tradicional benedicció d’animals i foguera fins a Bous al Ravalet, exposicions, cercaviles i concerts, tal com ha informat l’Ajuntament d’Orpesa.

Programa Sant Antoni d’Orpesa

Els actes arrancaran aquest divendres 13 de gener a les 19.30 hores amb la tradicional benedicció dels animals. L’eixida serà des de l’Ajuntament i hi haurà cercaviles a càrrec de la colla de Dolçainers i Tabaleters l’Embolic fins a la Parròquia de Sant Jaume. A continuació, es repartirà la tradicional “coqueta” i “tropell” i es realitzarà el concurs de disfresses de carrosses i grups a peu en la plaça Major, amb tres premis de cada modalitat que s’entregaran en finalitzar l’esdeveniment.

La festa continuarà a les 22.00 hores amb l’ORFEST, en el qual es podrà gaudir dels concerts del Diluvi i Els Catarres a l’esplanada de José Rivera Forner. I quant al programa taurí per al divendres, al carrer Sant Jaume, a les 22.15 hores serà l’embolada infantil – organitzada per la Penya Sense DNI – i a les 23.00 hores els Bous al Ravalet, amb cinc bous embolats de la ramaderia d’Alberto Garrido i exhibició d’emboladors de la Penya Sense DNI, el Grup Rosario, Emboladores del Serrallo, De taurinas maneras i SAE 40.

Les festes de Sant Antoni d’Orpesa continuen el dissabte 14 amb l’eixida ‘Amics de la bicicleta de muntanya’ en col·laboració amb el Club Ciclista Orpesa a les 09.00 hores a l’ajuntament, amb la qual es realitzarà un recorregut per camins i muntanya. A les 09.30 hores també hi haurà una concentració de motos Vespa amb recorregut pel municipi i eixida des de la plaça Major. Així mateix, a les 10.30 hores es podrà gaudir d’una exposició de motos vespa en la mateixa plaça.

Quant als bous, a les 11.00 hores hi haurà desencaixonada infantil organitzada per la Penya Sense DNI al carrer Sant Jaume, mentre que a les 12.00 hores seran els ‘Bous al Ravalet’, amb vaques de la ramaderia d’Alberto Garrido.

A les 16.00 hores es podrà gaudir de les “Argilagues”, cercaviles amb vestimenta d’indumentària, amb la col·laboració de l’Escola de Danses d’Orpesa, Dolçainers i Tabaleters l’Embolic i Mestresses de casa Orobexa. L’eixida serà des de la plaça de bous fins a la plaça Major i, a continuació, hi haurà actuació de l’Escola de Danses d’Orpesa.

A les 17.30 hores continua el programa de Bous al Ravalet en la plaça Sant Jaume amb vaques de la ramaderia El Saliner. A continuació hi haurà desencaixonada d’un bou salvatge de la ramaderia Astolfi. A les 19.30 hores hi haurà una embolada infantil organitzada per la Penya Sense DNI.

A continuació, a les 20.00 hores, se celebrarà la tradicional Cremà de les Fogueres amb l’encesa de la foguera de l’Ajuntament en la plaça Major. A les 23.00 hores hi haurà vaques i bou de la ramaderia de Javier Tárrega El Gallo i embolada d’un bou de la ramaderia Astolfi i a les 00.30 hores, en el recinte multiús, discomòbil X-Sound.

Quant al diumenge 15 de gener, a les 10.30 hores es realitzarà l’exposició fotogràfica ‘Tomaset en el record’ al carrer Sant Jaume i amb la col·laboració de la Penya Sense DNI, i a les 11.30 hores se celebrarà la missa en honor a sant Antoni Abat.

A les 12.30 hores serà la carrera de cavalls i rucs a la platja de la Conxa i a les 13.30 hores seguiran els Bous al Ravalet amb vaques i bou de la ramaderia de Germán Vidal, amb vaques marcades amb el ferro de Tomás Alejandro Tomaset. Seguiran a les 17.30 hores amb vaques i bou de la ramaderia de Javier Tarrega El Gallo.

L’Ajuntament d’Orpesa ha informat que la inscripció i recollida de material per a les fogueres es realitzarà al moment en la plaça de bous del dimecres 11 al dissabte 14 de gener de 10.00 a 14.00 hores al matí; i del dimecres 11 al divendres 13 de 16.00 a 20.00 hores en horari de vesprades.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari