Espectacles, farolets i bous protagonitzen el programa de festes de Sant Jaume d'Orpesa 2022

Les festes se celebren del 20 al 25 de juny amb novetats i la recuperació de la normalitat

Espectacles, farolets i bous protagonitzen el programa de festes de Sant Jaume d'Orpesa 2022

Del 20 al 25 de juny, les festes de Sant Jaume d’Orpesa 2022 tornaran al seu format habitual amb espectacles musicals, la tradicional desfilada de farolets i els bous com a principals protagonistes del programa. Unes festes que comptaran amb novetats, com el Festival LGTBIQ+ ‘Orpesa Orgullosa’, i que tornaran a reunir centenars de veïns, veïnes i visitants en la localitat.

Programa Festes Sant Jaume d’Orpesa 2022

Dimecres 20 de juliol

19.00 hores: Tret de carcasses anunciadores de festes al carrer Maestro Federico Vidal (al costat de l’Ajuntament)
19.30 hores: Volteig general de campanes
20.00 hores: Missa de difunts en la parròquia Sant Jaume
20.30 hores: Tardeo amb tribut a Estopa en la plaça Major

Dijous 21 de juliol

10.00 a 22.00 hores: Vilantic. Rastre d’antiguitats, col·leccionisme i artesania en el recinte multiusos
12.00 hores: Obertura del Hippy Market al carrer José Rivera Forner, al costat de la plaça de Bous
18.00 hores: Tancament infantil en la plaça de bous
23.00 hores: Gran Prix, espectacle còmic-taurí en la plaça de Bous. Les inscripcions poden realitzar-se en l’oficina de turisme fins al 19 de juliol

Divendres 22 de juliol

12.00 hores: obertura del Hippy Market al carrer José Rivera Forner, al costat de la plaça de Bous
13.00 hores: tancament a l’estil orpesí, declarat d’Interés Turístic Provincial, i prova de bous i vaques de la ramaderia Don Miguel Parejo en el recinte del tancament i la plaça de Bous.
19.00 hores: exhibició de bous i vaques de la ramaderia de Miguel Parejo en el recinte i la plaça. En finalitzar, tradicional solta de caps de bestiar de la ramaderia de Don Alberto Garrido
19.00 hores: Taller ‘Fes el teu farolet tradicional’. Elaboració de fanals tradicionals amb meló d’Alger, que seran exposats, en el recinte multiusos (al costat de la plaça de Bous). Les inscripcions es realitzaran del 12 al 19 de juliol en les oficines de Turisme, fins a finalitzar existències, i tots i totes les participants rebran un obsequi.
22.00 hores: Cercavila del ‘Farolet Tradicional’ pels carrers Rivera Forner, Leoncio Serrano, Doctor Clará, plaça Espanya, Santa Rosa de Lima i la plaça Major.
23.30 hores: Correfocs de Dimonis de la Plana i espectacle en la plaça de Bous. Recorregut: comença en la plaça de l’Església i passa pels carrers Ríos Portilla, Sánchez Pastor, Doctor Fleming, plaça Major, Leoncio Serrano, José Rivera Forner i plaça de Bous.

Dissabte 23 de juliol

08.00 hores: tancament a l’estil orpesí, declarat d’Interés Turístic Provincial, i prova de bous i vaques de la ramaderia de Don Alberto Garrido, en el recinte de tancament i la plaça de Bous.
09.30 hores: XXXVI Travessia Platges d’Orpesa. A eixa hora, distància de 2.000 metres. A les 10.00 hores, distància de 1.000 metres. Eixida a la platja de la Conxa i meta en la cala del Retor. Inscripcions i informació en la pàgina de Facebook Orpesa Esports.
12.00 hores: obertura del Hippy Market al carrer José Rivera Forner, al costat de la plaça de Bous
13.00 hores: tancament a l’estil orpesí i prova de bous i vaques de la ramaderia de Don Fernando Machancoses, en el recinte de tancament i la plaça de Bous.
19.00 hores: exhibició de bous i vaques de Fernando Machancoses. Es desencaixonarà un bou salvatge d’Adelaida Rodríguez en el recinte taurí. En finalitzar, es realitzarà la tradicional solta de caps de bestiar de la ramaderia d’Alberto Garrido
23.30 hores: Exhibició de bous i vaquillas de la ramaderia de Don Iván Miró i bou embolat d’Adelaida Rodríguez en la plaça de Bous
00.30 hores: Menéalo on Tour en el recinte multiusos

Diumenge 24 de juliol

08.00 hores: Tancament a l’estil orpesí, declarat d’Interés Turístic Provincial, i prova de bous i vaques de la ramaderia de Don Alberto Garrido, en el recinte de tancament i la plaça de Bous.
09.30 hores: Dia de la Bicicleta, amb bicicleta de muntanya i carretera, amb eixida i arribada des de l’Ajuntament.
09.30 hores: Primer festival LGTBIQ+ ‘Orpesa Orgullosa’ en la plaça Mallorca i la platja Morro de Gos
12.00 hores: obertura del Hippy Market al carrer José Rivera Forner, al costat de la plaça de Bous
13.00 hores: tancament i prova de bous i vaques de la ramaderia de Don Alberto Garrido en el recinte del tancament i la plaça de Bous
17.00 hores: Tobogan aquàtic gegant Summer Splash, per a tots els públics, fins a les 20.00 hores al carrer Doctor Fleming
19.00 hores: exhibició de bous i vaques de la famosa ramaderia de Don Alberto Garrido. En finalitzar, tradicional solta de caps de bestiar de la mateixa ramaderia.
20.00 hores: Festa Pirata per a públic infantil en el recinte multiusos
20.30 hores: Més activitats del festival LGTBIQ+ en la plaça Mallorca i la platja Morro de Gos
23.30 hores: Tancament de 6 bous embolats i prova de bous, vaca i un bou embolat de la ramaderia de Don Javier Tárrega ‘El Gallo’ en el recinte del tancament i la plaça de Bous
00.45 hores: Concert de la Prohibida + Algora dins del festival LGTBIQ+ en la plaça Mallorca i la platja Morro de Gos

Dilluns 25 de juliol

11.00 hores: Volteig general de campanes
11.30 hores: Missa en honor al patró de la localitat, Sant Jaume, en la parròquia Sant Jaume
12.00 hores: obertura del Hippy Market al carrer José Rivera Forner, al costat de la plaça de Bous
13.30 hores: Tancament i prova de bous i vaques de la ramaderia de Javier Tárrega ‘El Gallo’
19.00 hores: exhibició de bous i vaques de ‘El Gallo’ en el recinte de tancament i la plaça de Bous. En finalitzar, tradicional solta de caps de bestiar d’Alberto Garrido.
22.30 hores: ball amenitzat per l’Orquestra The Luxe en la plaça Major
23.00 hores: Recorregut medieval nocturn a càrrec de l’Associació 9 d’Octubre per Sant Jaume. Eixida des de la plaça de l’Església, passant pels carrers Sant Jaume, Cotxera, Ronda Mar fins a la plaça Constitució
00.00 hores: Castell de focs artificials de la pirotècnia Peñarroja al carrer Vicente Blasco Ibáñez, al costat de l’IES Torre del Rei. A continuació, es reprendrà el ball en la plaça Major.

A més, en aquest enllaç pots consultar el programa de bous de Sant Jaume.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari