Pares i mares demanen més activitats a l'aire lliure i Educació defensa que el protocol funciona

La Conselleria d’Educació manté que les aules són segures i informa de 8 centres amb confinaments durant l’última setmana a Castelló

Pares i mares demanen més activitats a l'aire lliure i Educació defensa que el protocol funciona

Aquest inici del curs escolar atípic per la presència del coronavirus s’ha saldat amb 121 grups d’alumnat confinat en 97 centres educatius i el desconfinament de 23 grups de 4 centres durant la segona setmana de classe en la Comunitat Valenciana. Així ho ha assenyalat la Conselleria d’Educació, que destaca el bon funcionament dels protocols de seguretat, encara que els pares i mares reclamen més activitats a l’aire lliure i un control exhaustiu de la neteja de col·legis i instituts.

En l’anàlisi amb lupa que s’està fent de l’evolució del coronavirus en els col·legis i instituts, Educació fa balanç de les dues primeres setmanes del curs i assegura que “els centres educatius no són espais de contagi, sinó espais a partir dels quals es detecten contagis”. En concret, assenyala que dels prop de 47.000 grups d’estudiants de centres públics o concertats, el 99,7% ha seguit les classes presencials sense que s’haja presentat cap incidència en l’última setmana.

No obstant això, 105 centres del conjunt de la Comunitat Valenciana han acabat la segona setmana de classe amb el confinament d’una part de l’alumnat seguint amb les normes de les autoritats sanitàries, la qual cosa suposa el 5,7%.

Tal com ha assenyalat la conselleria, en el cas de la província de Castelló, el 96,8% dels 249 centres no ha tingut cap cas de confinament. La resta – el 3,2% – es tradueix en el confinament de 13 grups de 8 centres castellonencs.

Malgrat això, Educació ha matisat que aquests confinaments no es deuen a contagis massius d’alumnes i alumnes, ja que “la pràctica totalitat dels grups confinats ho han estat perquè s’ha detectat un únic cas de COVID-19 i la gran majoria de proves PCR que s’està fent des del rastreig està donant resultats negatius. Per exemple, Sanitat Pública ahir va informar per primera vegada de dos brots en l’àmbit escolar, un a Navarrés i un altre a València.

Així, per a la Conselleria d’Educació, “els protocols de seguretat implantats en els centres educatius i l’augment de professorat per a baixar les ràtios fan de les aules espais segurs, detectors de possibles casos i punts per a frenar la transmissió de la pandèmia”.

Malgrat això, continua havent-hi preocupació per part dels pares i mares d’escolars. En el Consell Escolar Municipal de Castelló, que es va celebrar dilluns passat, la Federació d’Associacions de Pares i Mares d’Alumnes de la província de Castelló (FAPA Castelló Penyagolosa) va posar sobre la taula la importància d’una bona higiene a les aules, “un servei que es converteix en essencial i prioritari durant aquest curs”.

En aquest sentit, des de l’associació van demanar assegurar que tots els centres compten amb més hores i personal de neteja per a mantenir les instal·lacions desinfectades durant el temps més gran possible.

A més, una de les propostes de FAPA Castelló Penyagolosa va ser fomentar les eixides dels centres. Consideren que “seria positiu” promoure i incentivar les eixides a la naturalesa, visites culturals per la ciutat o als museus i visionar peces en cinemes o teatres.

Així doncs, FAMPA Castelló sosté que des de la Conselleria d’Educació es podria impulsar aquest tipus d’iniciatives a les direccions dels centres i al professorat per a aprofitar més els espais urbans i de la naturalesa com a llocs de docència.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari