La Diputació presenta un projecte audiovisual perquè les persones amb discapacitat auditiva coneguen la història del Castell de Peníscola

Guardar

DiputaciónAdaptada
DiputaciónAdaptada
La Diputació presenta un projecte audiovisual perquè les persones amb discapacitat auditiva coneguen la història del Castell de Peníscola amb l'objectiu final de valorar la part de la fortalesa menys coneguda i fomentar les visites. Aquesta col·lecció de 8 vídeos, narrats en anglés i castellà, forma part d'un programa educatiu transversal en el qual es pretén que l'alumnat i el públic coneguen els racons del castell sense necessitat d'estar físicament en ell. A l'acte han assistit la directora del Castell de Peníscola, Ester Forner; la responsable de Turist Info Peníscola, Núria Esbrí; l'actor protagonista, Jesús Pescador com a Papa Lluna, representants del CEFIRE i d'APESOCAS.La diputada de Cultura, Ruth Sanz, ha destacat que "aquest recurs pedagògic i didàctic és un nou pas cap a la inclusió" i ha finalitzat explicant que "des de la Diputació continuarem promovent les visites al castell perquè la ciutadania continue descobrint històries poc conegudes que van ocórrer en ell".

Més enllà de la història del Papa Lluna

Els vídeos duren aproximadament entre 5 i 6 minuts i mostren el viatge en el temps d'un professor de la Universitat escocesa de Saint Andrews que va ser creada pel Papa Lluna. El professor presenta a 8 personatges i junts conten la història del castell des del segle XIV, passant pel renaixement, la construcció de la muralla de Felip II, explica els diferents personatges il·lustres que van viure presoners en el segle XIX i acaba amb la transició turística de la ciutat fins a l'actualitat. Aquest recorregut permet que l'espectador es forme una visió global de la importància històrica del monument i de la riquesa dels personatges en les diferents èpoques.La companyia teatral Los Navegantes, amb la figura protagonista de Jesús Pescador, juntament amb la col·laboració de Pili Diago, càmera i editora, han sigut els encarregats de la producció de tot el contingut audiovisual. El guió del projecte s'ha creat de manera especial per a l'ocasió sota les directrius d'un comité d'experts en història.Els vídeos es posaran a la disposició dels centres d'ensenyament, de l'Associació de Persones Sordes de Castelló (APESOCAS) i l'ONCE de manera imminent. Per a la resta del públic estaran disponibles a través de la pàgina web del castell i de les seues xarxes socials. Aquest és un projecte més de la Diputació per a fomentar la visita als monuments més emblemàtics de la província i donar a conéixer la seua història.

Arxivat a:

Destacats