Peníscola avança en la creació del passeig per als vianants en l'accés al seu litoral sud

Peníscola avança en la creació del passeig per als vianants en l'accés al seu litoral sud
15/03/2022 -

L’àrea d’Urbanisme de l’Ajuntament de Peníscola avança en el projecte de creació del passeig per als vianants en l’accés al litoral sud de la població, una actuació que s’inclou dins del Pla de Sostenibilitat Turística que va aconseguir el municipi l’any passat i l’execució del qual arranca en aquesta anualitat.

Concretament, els tècnics de l’àrea, s’han desplaçat hui a la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat per a mantenir una reunió en la Subdirecció General de Ports, Aeroports i Costes.

L’objecte de la trobada ha sigut comunicar a la subdirecció general les intencions de l’Ajuntament respecte a la construcció d’aquest vial per als vianants, amb el finançament del PST, participat per la mateixa Generalitat, el Govern d’Espanya i l’Ajuntament.

“La creació d’un tram de passeig per als vianants en el vial litoral que discorre per la costa sud de la nostra població i que connecta el centre amb les urbanitzacions de la zona i el Parc Natural és el nostre objectiu, però necessitem consens en el projecte i la tramitació diligent i ràpida de tots els permisos necessaris” ha detallat l’edil de l’àrea d’Urbanisme, Jorge Rovira, explicant el perquè d’aquesta primera trobada.

Aquesta actuació per a la millora de la mobilitat sostenible en la localitat, és una de les quals concentra major inversió dins del PST que el Ministeri aprovava per a la ciutat el passat estiu, perquè el Pla preveu destinar mig milió d’euros en tres anys a això.

Rovira ha recordat que aquest primer any s’arranca ja des de l’àrea d’Urbanisme la definició del projecte, l’avaluació dels espais a ocupar, la valoració de vials alternatius per a vehicles i la tramitació dels permisos necessaris per a la seua execució, “per això aquests primers passos de comunicació i cerca d’acord amb les administracions superiors, l’acolliment i la col·laboració de les quals ha sigut molt positiva perquè puguem continuar avançant” ha valorat, després de la trobada tècnica.

Els pròxims passos seguiran en aquesta mateixa línia, l’àrea d’Urbanisme mantindrà pròximament trobades amb el Servei de Mobilitat Urbana de la Generalitat, així com amb el Servei d’Infraestructura Verda i Paisatge.

“Hem avançat respecte a la concreció de la localització, aconseguit consens respecte a les solucions tècniques a desenvolupar i respecte a quin és millor i més ràpid llit per a la tramitació administrativa que hem d’emprendre per a dur a terme aquest projecte” ha detallat Rovira, satisfet amb la col·laboració des de l’administració autonòmica.

La senda litoral

El projecte inclòs en el Pla de Sostenibilitat planteja la inclusió d’un carril per als vianants en el Camí Pebret, des del seu encreuament amb el Camí a Sant Antoni fins al Residencial Edison, un tram de quilòmetre i mig aproximadament que contemplaria també un carril bici.

L’actual calçada conservaria un únic sentit de la marxa per a vehicles de motor de sud a nord, i inclouria la separació del carril per als vianants i carril bici, així com la seua senyalització i dispositius de seguretat necessaris.

L’alternativa per a vehicles en tots dos sentits de la marxa s’habilitaria en el vial construït a l’interior, recentment habilitat i que haurà de comptar també amb millores, com l’ampliació de la seua amplària, per a allotjar dos carrils, així com un carril bici i il·luminació.

La col·laboració necessària del Ministeri

A més dels passos que avança el projecte de la mà de les diferents àrees de l’administració autonòmica, l’edil s’ha referit a la “necessitat d’involucrar al Govern d’Espanya en aquest projecte de millora de la mobilitat sostenible en el nostre litoral sud”, concretant que l’administració central també ha d’estar d’acord amb els plantejaments consensuats amb la Generalitat i deu així mateix concedir permisos per a l’execució de l’obra, per la qual cosa en els pròxims dies es mantindrà una nova trobada amb representants de l’administració central en el qual es tractarà l’execució de l’obra en el tram proposat, així com la seua ampliació cap al nord.

El Pla de Sostenibilitat Turística contempla múltiples inversions en matèria de mobilitat, entre la qual destaca la creació d’aquest nou vial per als vianants cap al sud, nous pàrquings dissuasius per a descongestionar de trànsit les zones més concorregudes o, en matèria de connectivitat, de creació d’experiències turístiques sostenibles i en matèria d’accessibilitat i intel·ligència turística, que s’executaran entre aquest 2022 i 2024.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari