Peñíscola comença amb les obres de modernització del Museu de la Mar amb finançament europeu

El projecte està finançat amb més de 47.000 euros i les obres es prologaran fins al mes de setembre

Peñíscola comença amb les obres de modernització del Museu de la Mar amb finançament europeu
21/06/2021 -

L’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Peníscola ha confirmat l’inici avui dels treballs, després de la consecució d’una de les ajudes del Fons Europeu Marítim i de Pesca, per a la modernització i millora del Museu de la Mar de la ciutat, un espai de divulgació i promoció del sector pesquer autòcton.

El regidor de Cultura, Ramón Simó, ha detallat l’important treball conjunt que s’ha realitzat juntament amb l’àrea de Pesca, capitanejada per l’edil Miguel Castell, “un projecte que hem forjat junts amb l’objectiu comú de posar en valor el sector”.

Les obres suposaran la modernització del Museu de la Mar amb un interessant projecte d’inclusió de noves tecnologies per a la millora de l’experiència del visitant, així com la programació d’activitats d’interpretació i tematització en l’espai expositiu.

El museu comptarà amb equips interactius i projecció d’audiovisuals que contindran informació històrica sobre la pesca local, els arts de pesca, la història del mateix edifici que allotja el museu, les maquetes navals o les peces historicoarqueològiques que conté.

A més, s’inclou en el projecte també la incorporació al museu d’un sistema d’audioguies en diferents idiomes.

En l’exterior del museu, en el singular espai del Baluard del Príncep, es programaran diferents tallers temàtics sobre el patrimoni cultural mariner de la localitat. Els treballs es prolongaran fins al mes de setembre.

Les ajudes aconseguides es distribueixen entre els diferents projectes que es presenten per part dels Grups d’acció Local de Pesca (GALP) i en aqueix cas, concretament, la proposta va ser elevada per part del GALP la Plana, del qual forma part Peníscola, al costat d’altres municipis com Castelló, Borriana, Vinaròs i Benicarló.

Aquestes ajudes, gestionades a través de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, s’enfoquen a projectes de desenvolupament local participat i el projecte de Peníscola ha sigut un dels seleccionats amb una assignació de més de 47.000 euros.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari