Showcooking, espectacles i plats amb Estrella Michelin: així serà el Festival Gastronòmic de Benicarló

Es tracta d’una cita impulsada per la Diputació de Castelló que se celebra del 21 al 23 d’octubre amb motiu del seu 200 aniversari

Showcooking, espectacles i plats amb Estrella Michelin: així serà el Festival Gastronòmic de Benicarló

Benicarló encén els fogons aquest cap de setmana amb la celebració del seu Festival Gastronòmic. Una cita ineludible per a les persones amants de la gastronomia que comptarà amb showcooking d’Estrella Michelin, espectacles musicals, zones de descans i de menjar i un ampli programa d’activitats.

Es tracta d’un dels principals actes de la celebració del 200 aniversari de la Diputació de Castelló i se celebrarà del 21 al 23 d’octubre en el passeig Manuel Azaña de Benicarló, enfront del Parador.

En aquest sentit, el Festival Gastronòmic comptarà amb un punt d’informació del mateix esdeveniment i dels productes de Castelló Ruta de Sabor, així com una zona expositiva per a productors i restauradors de la marca, barra de begudes, espai en terrassa per a comensals, zona de destinacions turístiques, i àrea de descans, així com un escenari de cuina per als showcooking.

Showcooking amb Estrella Michelin

Tal com ha anunciat la Diputació de Castelló, el festival de gastronomia comptarà amb deu exhibicions culinàries a càrrec de reconeguts restaurants amb Estrella Michelin de la Comunitat Valenciana i d’altres regions. Aquest és el programa de showcooking:

  • Divendres 21 a les 12.00 hores: Alejandra Herrador i Emanuel Carlucci, del Restaurant Atalaya d’Alcossebre
  • Divendres 21 a les 20.00 hores: Ricardo Sotres de Restaurant El Retiro de Llanes (Astúries)
  • Dissabte 22 a les 10.30 hores: Showcooking de l’embotelladora d’oli d’oliva Pobill Ecològic de Càlig
  • Dissabte 22 a les 11.30 hores: Bernd H. Knöller, del Restaurant Riff de València
  • Dissabte 22 a les 13.00 hores: Jaime Uz de Restaurant Arbidel a Ribadesella
  • Dissabte 22 a les 17.00 hores: Raúl Resino de Restaurant Raúl Resino de Benicarló
  • Dissabte 22 a les 18.30 hores: Germán Carrizo de Restaurant Fierro de València
  • Dissabte 22 a les 20.00 hores: Miguel Barrera de Cal Paradís a la Vall d’Alba
  • Diumenge 23 a les 11.00 hores: María José Martínez, del Restaurant Lienzo de València
  • Diumenge 23 a les 12.00 hores: Alejandro Serrano, de Restaurant Alejandro Serrano de Miranda d’Ebre
  • Diumenge 23 a les 13.30 hores: Joaquín Baeza, del Restaurant Rufete a Alacant

Concerts i activitats

L’esdeveniment maridarà gastronomia amb música per a completar la seua proposta d’oci. I és que es podrà gaudir d’una representació teatral a càrrec d’Escandall Teatre amb l’obra ‘Amagatalls secrets’, i jocs i tallers per a xiquets i xiquetes amb el següent horari: divendres de 17.00 a 18.00 hores i de 18.30 a 19.30 hores; el dissabte d’11.30 hores a 13.00 hores, de 17.00 a 18.00 hores i de 18.30 a 19.30 hores; i el diumenge d’11.30 hores a 13.00 hores.

Quant als concerts, seran el divendres a partir de les 16.00 hores i acolliran les últimes actuacions de la gira impulsada també amb motiu del bicentenari. D’aquesta manera, Bàrbara Bacora & Fabián Barraza, Carmen Manila, Ander Troys i Santi Campos posaran el fermall d’or a l’inici de la celebració.

Presentacions de productes

A més dels showcooking i concerts, es podrà gaudir de les presentacions que faran els productors participants dels seus productes gastronòmics. El divendres, començaran Oli El Canetà, La Posteta i Saborita a les 10.30 hores. A les 13.00 hores serà el torn dels productors Fruits de la Terra La Tòfona, Porcellet i Mos de Bresca, i a les 14.00 hores es realitzaran les presentacions de Radix Nostra Oli, Creïlles Fregides Geysel i Cooperativa Viver.

El dissabte tindran lloc les presentacions de Pobillecològics i V. Busts a les 10.30 hores, i Artesans Gil i Consell Regulador Carxofa a les 14.30 hores. Finalment, el diumenge a les 10.30 es donaran per concloses les presentacions amb Celler l’Estanquer i un tast d’oli de Pobill ecològics.

Tots els participants comptaran amb quinze minuts per a donar a conéixer els seus productes al públic assistents i, a més, comptaran amb estand durant tot el festival.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari