Fernando Roig, president del Villarreal C.F., condemnat a presó per delictes fiscals i falsedat documental

La condemna imposada, que es pot recórrer, és d'onze mesos i 28 dies de presó, a més d'una multa corresponent

Guardar

Estadi de la Cerámica
Estadi de la Cerámica

El Jutjat penal número 1 de Castelló ha emés una sentència condemnatòria contra Fernando Roig, president del Villarreal C.F., per la seua implicació en dos delictes contra la Hisenda Pública i dos delictes continuats de falsedat en document mercantil. La condemna imposada és d'11 mesos i 28 dies de presó, a més d'una multa corresponent.

Els càrrecs contra Roig es relacionen amb les obres de reforma dutes a terme a la Ciutat Esportiva del Vila-real i en l'Estadi La Ceràmica (abans conegut com El Madrigal) durant els anys 2004 i 2005. Segons la sentència, s'ha provat un frau a Hisenda per un total de 525.440 euros, derivat de l'emissió de factures falses i la deducció indeguda de quotes d'IVA.

Al costat de Roig, també han sigut condemnats dos consellers delegats del Vila-real com a autors dels mateixos delictes, així com altres implicats relacionats amb les empreses subcontractades en les obres. En total, la sentència afecta a diversos individus i entitats, imposant penes que van des de presó i multes fins a treballs en benefici de la comunitat.

El Villarreal C.F. ha anunciat que apel·larà la decisió judicial, afirmant en un comunicat la seua convicció en la innocència dels seus consellers. L'entitat esportiva ha expressat la seua determinació d'usar tots els recursos legals disponibles per a demostrar la falta de culpabilitat dels acusats davant instàncies superiors.

Esta sentència marca una fita en l'àmbit del futbol espanyol, destacant la severitat de les conseqüències legals per als qui s'involucren en pràctiques fraudulentes relacionades amb les finances i la documentació mercantil.

Fernando Roig

Fernando Roig Alfonso és un destacat empresari espanyol nascut el 25 de juny de 1947 a València. És conegut principalment pel seu rol com a president i propietari del Villarreal Club de Futbol, així com per la seua participació en el sector empresarial espanyol. Roig és germà de Juan Roig, president de Mercadona, una de les majors cadenes de supermercats a Espanya, la qual cosa ho vincula a una de les famílies més influents de l'àmbit empresarial del país.

Fernando Roig ha jugat un paper crucial en la transformació i èxit del Villarreal CF, al qual es va unir en 1997. Sota el seu lideratge, el club ha experimentat un creixement notable, ascendint a la Primera Divisió de la Lliga espanyola i aconseguint participacions destacades en competicions europees. La seua gestió ha sigut elogiada pel seu enfocament en l'estabilitat financera i el desenvolupament de talents joves.

A més de la seua vinculació amb el futbol, Fernando Roig ha tingut un impacte significatiu en la indústria ceràmica a través de la seua empresa Pamesa Cerámica, un dels principals fabricants de rajoles ceràmiques a Espanya. El seu èxit empresarial i la seua influència en l'esport i la indústria el convertixen en una figura prominent en el panorama empresarial i esportiu espanyol.

Destacats