El Pla de millora de camins rurals continua amb una inversió de 150.000 euros en la zona agrícola i residencial del Madrigal

L’adequació dels camins Canal de la Cota 100 i Vora Riu-Madrigal és una obra cofinançada per l’Ajuntament i la Conselleria d’Agricultura

El Pla de millora de camins rurals continua amb una inversió de 150.000 euros en la zona agrícola i residencial del Madrigal
28/06/2021 -

El departament de Serveis Públics continua amb el Pla de millora de camins rurals gràcies al qual aviat s’executarà una nova inversió per a adequar vials de la partida Madrigal que registren un important pas de vehicles. El projecte, que es troba en procés de contractació, ascendeix a 148.387 euros (IVA inclòs) i serà cofinançat per l’Ajuntament de Vila-real i la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica. En concret, els treballs d’asfaltatge i millora del ferm afectaran els camins Canal de la Cota 100 i Vora Riu-Madrigal.

Tots dos camins es troben en zona pròxima al llit del riu Millars. En el cas del camí Vora Riu-Madrigal, s’actuarà en el tram comprés entre el pas superior sobre l’autopista AP-7 i el pas superior sobre la carretera CV-10. Es tracta d’un vial que dóna accés a zones de segones residències així com a parcel·les agrícoles del terme municipal. Així mateix, el vial comunica amb una important empresa avícola, per la qual cosa també és habitual el pas de vehicles pesants. El camí del Canal de la Cota 100 discorre paral·lel al canal que porta les aigües des del marge nord del riu Millars, fins al final del terme municipal de Vila-real, i presenta un important volum de trànsit de caràcter agrícola principalment.

El projecte que executarà l’Ajuntament de Vila-real no sols servirà per a solucionar els problemes actuals de sots, quartejat i deterioració de la capa de rodadura de tots dos camins, sinó que també millorarà la durabilitat de l’asfaltatge i sobretot garantirà la seguretat dels conductors que diàriament circulen per aquestes zones. El termini estimat d’execució de les obres serà d’un mes.

El regidor de Serveis Públics, Francisco Valverde, recalca el compromís de l’equip de govern perquè “la completa renovació de les vies agrícoles del terme municipal siga una realitat al final de la legislatura”. En aquest sentit, el regidor ha anunciat un acord amb l’Ajuntament de la localitat veïna d’Onda per a assumir de manera conjunta la millora del camí de la Ratlla d’Onda, un altre dels vials que presenta una important deterioració. “Sabem que els veïns de la zona i els usuaris d’aquest camí estan demandant una actuació per a solucionar els problemes de sots i deterioració de la calçada, i gràcies a l’acord amb l’Ajuntament d’Onda esperem poder solucionar-lo com més prompte millor”, apunta Valverde.

Cal recordar que aquest mes de juny l’Ajuntament ha signat la recepció de les obres de renovació de camins rurals finançada amb càrrec al Pla 135 de la Diputació de Castelló de 2020, que el consistori va decidir destinar de manera íntegra a l’adequació de les vies del terme municipal. En aquest cas, s’ha actuat en els següents camins: camí Vell Vila-real-Onda, des de l’AP-7 fins a la CV-10; camí Travessia Cuquello, des del club de tennis al camí Vell Vila-real-Onda; camí Cuquello, des del club de tennis fins al camí Molí Llop; camí Molí Llop, des del camí Bassetes fins al camí Vell Vila-real-Onda.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari