Vila-real tancarà les penyes i activitats a les 00.30 hores en les festes de la Verge de Gràcia

Benlloch dicta el bàndol que regula les festes locals amb la prohibició del botelló al carrer i fa una crida a la responsabilitat individual

Vila-real tancarà les penyes i activitats a les 00.30 hores en les festes de la Verge de Gràcia
31/08/2021 -

L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha dictat hui el bàndol pel qual, atesa la normativa estatal i autonòmica en matèria de prevenció de la covid-19, es regularan les pròximes festes de la Mare de Déu de Gràcia de Vila-real, que se celebraran del 3 al 12 de setembre. El tancament de les penyes i les activitats a les 00.30 hores, assimilant-se d’aquesta manera a l’horari de l’hostaleria, i la prohibició expressa del botelló són algunes de les normes que regiran en les festes.

“Considerant l’actual context de crisi sanitària ocasionada per la covid-19, i davant la imminent celebració de les festes patronals de la Mare de Déu de Gràcia, en les quals la realització de qualsevol tipus d’esdeveniment implica concentració i aglomeració de persones que pot contribuir a la transmissió del virus, s’aconsella el compliment de mesures tant preventives com de control, per a garantir el desenvolupament d’esdeveniments i celebracions populars, evitant riscos en la mesura que siga possible, i garantint la protecció i salut de les persones”, assenyala el bàndol d’Alcaldia. Per a això, el primer edil decreta l’adaptació dels festejos a les normatives vigents i recorda a la ciutadania l’obligatorietat d’observar determinades mesures de seguretat, establides per la Conselleria de Salut Pública i Sanitat Universal en les diferents resolucions dictades sobre aquest tema. En allò relatiu a les celebracions, esdeveniments o concentracions de persones, les últimes resolucions de la Generalitat obliguen a observar les següents mesures durant les festes patronals:

  • Ús obligatori de màscares en esdeveniments amb concentracions de persones, fins i tot a l’aire lliure (excepte menors de 6 anys).
  • Les activitats estàtiques se celebraran en espais delimitats i amb control d’aforaments, mantenint la distància de seguretat de 1,5 metres.
  • Les activitats itinerants evitaran aglomeracions amb itineraris diferenciats.
  • No es poden celebrar revetles, discomòbils, karaokes i actuacions esporàdiques o amateurs de cant.
  • Els actes musicals o culturals se celebraran en butaques preassignades, mantenint un seient de distància o 1,5 metres de distància, excepte convivents. La distància entre músics i públic serà de 2 metres.
  • No es permet el ball ni en interiors ni en exteriors
  • Tots els esdeveniments, celebracions i concentracions es desenvoluparan amb la limitació horària de les 00.30 hores.
  • Tota la ciutadania haurà d’adoptar les mesures necessàries per a evitar els riscos de propagació del virus
  • L’ús de màscares és obligatori en qualsevol espai tancat d’ús públic i en els espais oberts on no siga possible mantindre la distància mínima de 1,5 metres entre persones, excepte convivents.
  • No es permet el consum col·lectiu o en grup de begudes al carrer o espais públics (denominat col·loquialment “botelló”), alié als establiments d’hostaleria o similars.

“En definitiva, del que es tracta és d’aplicar el sentit comú i els principis de prudència i responsabilitat que els vila-realencs han vingut ja aplicant en tots aquests duríssims mesos, perquè puguem celebrar les festes possibles en aquestes circumstàncies: unes festes que ens permetran retrobar-nos, reforçar per fi els nostres trets identitaris, però garantint la protecció i la salut de les persones, amb la màxima seguretat possible”, recorda Benlloch. L’alcalde ha fet així una crida a la responsabilitat individual durant les festes i ha incidit de manera especial en dues mesures que considera “fonamentals” per al bon funcionament de les festes: el tancament dels casals a les 00.30 h, tenint en compte els horaris fixats per a l’hostaleria, i la prohibició del botelló al carrer. “Estem fent un tremend esforç per part de molta gent -la Junta de Festes, la Comissió de Penyes, tècnics de la casa…-, per a poder celebrar aquestes festes. Estic segur que els vila-realencs sabrem estar a l’altura, com ho hem fet fins ara, per a poder honrar a la Mare de Déu de Gràcia amb responsabilitat i prudència”, conclou.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari