Vila-real reconeix l'exemplaritat de la Policia Local en la lluita contra la pandèmia i reforça la plantilla amb 20 places

Vila-real reconeix l'exemplaritat de la Policia Local en la lluita contra la pandèmia i reforça la plantilla amb 20 places
29/09/2021 -

La Policia Local de Vila-real ha celebrat hui la festivitat del seu patró, San Miguel, recuperant el tradicional acte de lliurament de medalles i reconeixements, que en 2020 no va poder realitzar-se a causa de la pandèmia. L’alcalde de la ciutat, José Benlloch, ha presidit la cerimònia en la qual, a més d’enaltir l’exemplaritat del cos local en la lluita contra la pandèmia, ha reconegut la necessitat de reforçar la plantilla policial, minvada per les jubilacions i les dificultats per a cobrir places. El primer edil, la regidora de Seguretat Ciutadana, Silvia Gómez, i el comissari principal cap de la Policia Local, José Ramón Nieto, han entregat un total de 25 distincions per a reconéixer a comandaments i agents així com a representants d’altres cossos i institucions que col·laboren amb la Policia Local.

“Aquesta crisi sanitària ha posat de manifest, una vegada més, la vulnerabilitat de l’ésser humà però també ens ha mostrat la grandesa de les persones amb exemples de solidaritat, de treball abnegat i vocació, anteposant el benestar dels altres a la pròpia salut i seguretat, col·laborant pel bé comú en la lluita contra el virus, que ha sigut la prioritat ens els últims 18 mesos. Vosaltres, la nostra Policia Local, sou sense cap mena de dubte un d’aquests exemples”, ha subratllat l’alcalde, qui ha aprofitat també aquest acte per a anunciar que la Policia Local de Vila-real rebrà el pròxim 7 d’octubre la Medalla al Mèrit de la Guàrdia Urbana de Barcelona pels diferents projectes de col·laboració entre tots dos cossos en matèries com la mediació o la convivència a les aules.

Per això, Benlloch ha assenyalat la importància de reconéixer el paper de la Policia Local per a garantir la seguretat, així com la seua projecció internacional, un agraïment que, tal com ha reconegut l’alcalde, “sabem que no és suficient”. Sobre aquest tema, ha assegurat que “som conscients que és urgent incorporar més agents a la plantilla policial, que en l’actualitat té vacants un 30% de les 113 places totals”. Benlloch ha assegurat que “hem treballat i treballem per a fer-ho possible, articulant noves fórmules, sempre des de la legalitat i el compliment dels tràmits administratius, que no són tan àgils com ens agradaria; però el nou dret a la jubilació anticipada als 59 anys i altres contingències han complicat el poder comptar amb més efectius”. “En aquests moments tenim en marxa els processos per a cobrir una bona part d’aquestes vacants i, si tot va bé, abans que acabe l’any seran un total de 20, distribuïdes en 13 places d’agents; 4 d’oficials i 3 d’inspectors”, ha anunciat.

L’alcalde ha situat a la Policia Local com un dels referents “que ens fan sentir-nos part de la comunitat i que ens ajuden a caminar cap a la nova Vila-real del segle XXI”. “Heu demostrat, des de fa temps, que sou un cos policial modern, avançat i innovador, un espill per a altres forces de seguretat, gràcies a una altra manera de fer policia, basada en la proximitat i el diàleg, que heu impulsat i exportat a tot el món. Un prestigi reeixit gràcies al treball coordinat i exemplar de les 21 unitats que conformen la Policia Local de Vila-real”, ha afirmat. De manera especial ha destacat l’impuls internacional de la mediació policial, gràcies al treball de la unitat de la Policia Local, i la Càtedra de Mediació Policial de la Universitat Jaume I.

En aquest sentit, Benlloch també ha anunciat la futura creació de la marca de Ciutat Mediadora-Aliança amb la Societat “un projecte al qual heu contribuït decisivament amb el vostre treball pioner en la mediació i la vostra aposta per la proximitat” i ha demanat la col·laboració del cos local per a “continuar avançant cap a la nova Vila-real del segle XXI, moderna i viva”. “Després de tanta incertesa, tristesa i obscuritat, Vila-real ja es mou, Vila-real renaix, Vila-real avança de nou”.

Per part seua, el comissari principal cap de la Policia Local, José Ramón Nieto, ha agraït el treball i la implicació de tots els agents que conformen el cos en els mesos tan durs de la pandèmia i els ha animat a continuar treballant en pro de la seguretat i la convivència a Vila-real.

Llistat de distincions atorgades amb motiu de la festivitat del patró de la Policia Local:

Reconeixement al policia jubilat més major: Ismael Carda Cabrera

Medalla a la constància per 25 anys de servei a la Policia Local:

• Juan Ramón Lorente Miralles
• María Begoña Bensach Cubedo
• Francisco García García
• Fernando Rodríguez Lozano

Reconeixement als policies jubilats:

• Domingo Adán Ortiz
• Rosana Gallardo Campos
• Amador Cerisuelo García
• Manuel Carretero Adelaida
• José Luis Sebastiá Hernández
• Carlos Martí Besalduch
• Armando Suárez Cabrera
• Vicente Ebro Marco
• Juan Vicente Climent Ortells
• José Pascual Chesa Zambrano
• Roberto Miró Ferreira
• Bienvenido Escribano Bautista
• Manuel Pérez Folques

Reconeixement a les institucions i persones que col·laboren amb la Policia Local:

• Juan Carlos Calahorra Miguel (inspector cap, cap de la Policia de la Generalitat a Castelló)
• Javier García Sánchez (sergent primer de la Guàrdia Civil del subsector de Trànsit de Castelló)
• Miguel Grau Orts (sotsinspector del Cos Nacional de Policia, cap de la Policia Judicial de la comissaria de Vila-real)
• Raúl del Campo Marí (sotstinent de l’Exèrcit de Terra)
• Margarita Andrés Rodríguez (personal de neteja de la prefectura de Policia Local)
• Iris (gossa de la Unitat Canina de la Policia Local, amb motiu de la seua jubilació)
• Ismael Solsona Martín (cap del servei de Protecció Civil de Vila-real, amb motiu de la seua jubilació)

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari