Vila-real se situa com a referent de turisme esportiu en Fitur

Vila-real se situa com a referent de turisme esportiu en Fitur
10/05/2021 -

Vila-real estarà de nou present en la Fira Internacional de Turisme de Madrid (Fitur) amb una aposta estratègica que enguany posarà el focus en l’oferta de turisme esportiu de la ciutat. Amb un total de 120 esdeveniments esportius especials a l’any, als quals se sumen les competicions de clubs federats i del Villarreal CF, Vila-real aspira a continuar reforçant aquest eix turístic al voltant del qual giraran les accions promocionals que es realitzaran durant la fira turística més important en l’àmbit nacional, que se celebrarà del 19 al 23 de maig en Ifema. “Al cap d’un any tan complicat per a la nostra economia, és fonamental aprofitar l’oportunitat que brinda Fitur per a promocionar el nostre potencial turístic i atraure visitants a la nostra ciutat que ajuden a la reactivació econòmica d’empreses i autònoms”, explica el regidor de Turisme, Diego A. Vila.

Vila-real acudirà a Fitur sota el paraigua del Patronat Provincial de Turisme, en l’estand que la Diputació de Castelló posa a la disposició dels municipis, i on es realitzaran accions de promoció turística que enguany seran totes a través d’eines digitals, en compliment de les mesures de prevenció i protocols sanitaris per la pandèmia.

L’aposta estratègica de la Regidoria de Turisme serà el turisme esportiu, del qual Vila-real és referent a nivell provincial. En 2019, es van comptabilitzar un total 120 esdeveniments esportius com a carreres o campus, organitzats directament pel Servei Municipal d’Esports o amb la seua col·laboració, que van comptar amb 21.300 participants, amb el consegüent impacte econòmic positiu per al municipi. A aquesta xifra cal sumar les competicions que cada setmana celebren els clubs federats, sense oblidar el gran emblema esportiu de la ciutat, el Villarreal CF, que a més de ser un dels grans equips de la Lliga està també en el més alt de competicions europees i en pocs dies jugarà la final de l’Europa League. A això s’uneix l’assoliment de l’equip femení del Villarreal CF, que la pròxima temporada jugarà en Primera Divisió.

“Vila-real és Ciutat de la Salut i de l’Esport i el nostre lideratge en l’organització d’esdeveniments esportius ens converteix en un referent turístic en aquest àmbit i suposa un aparador immillorable per a acudir enguany a Fitur 2021”, remarca Diego A. Vila. De fet, la xifra d’esdeveniments anuals quasi s’ha duplicat des de 2013, quan es van realitzar un total de 70, amb 15.355 participants, enfront dels 120 del passat 2019. Per això, a més de reforçar la promoció d’aquesta oferta, Vila-real també aprofitarà la seua presència en la fira madrilenya per a presentar importants novetats en aquest sector de cara a 2022.

El regidor també ha recordat que la potent aposta de Vila-real per l’esport es consolida sobre una xarxa d’instal·lacions esportives que en els últims deu anys ha multiplicat per tres la seua superfície, fins a aconseguir els 76.000 metres quadrats. La ciutat compta en l’actualitat amb tres piscines cobertes i una a l’aire lliure, cinc pavellons esportius, la qual cosa suposa un pavelló per cada 10.000 habitants, i 17 camps de futbol, comptant les instal·lacions del Villarreal CF.

Finalment, destacar que Vila-real no descurarà tampoc en Fitur la resta dels seus productes turístics com són festivals, gastronomia, naturalesa i, de manera especial, el turisme religiós.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari