Vila-real se suma a la Setmana Europea de la Mobilitat amb projectes per a afavorir els desplaçaments sostenibles

Vila-real se suma a la Setmana Europea de la Mobilitat amb projectes per a afavorir els desplaçaments sostenibles
15/09/2021 -

L’Ajuntament de Vila-real, a través de les regidories de Mobilitat i de Sostenibilitat, se suma a la Setmana Europea de la Mobilitat amb accions de conscienciació i activitats lúdiques, a les quals s’uneixen iniciatives de gran importància amb la finalitat de promoure els desplaçaments sostenibles en l’entorn urbà. Així, del 16 al 22 de setembre, coincidint amb la celebració als països europeus de la Setmana de la Mobilitat, Vila-real llançarà un missatge a favor de la construcció d’una ciutat més sostenible, segura i saludable a través d’un canvi en els hàbits de mobilitat de la població. La senyalització d’itineraris per als vianants, la instal·lació de bases d’aparcaments per a vehicles de mobilitat personal o l’edició d’una guia de bon ús de l’autobús urbà gratuït Groguet es complementen amb les activitats dirigides al públic familiar que es realitzaran aquest cap de setmana amb tallers infantils, prova de bicicletes elèctriques, una xarrada sobre seguretat viària o la tradicional bicicletada del diumenge.

“L’aposta per una mobilitat sostenible forma part del full de ruta d’aquest equip de govern des de fa deu anys, a través de l’ampliació de la xarxa de carrils bici i la implantació de l’autobús urbà gratuït, amb el qual Vila-real s’ha convertit en una de les deu úniques ciutats a Espanya que compten amb aquest transport sense cost per als usuaris”, destaca el regidor de Mobilitat, Emilio M. Obiol. A més, el consistori centra ara les seues accions en el foment dels desplaçaments a peu amb la implantació de senyals informatius d’itineraris per als vianants amb indicació en temps i distància dels llocs d’interés de Vila-real. Precisament la col·locació d’aquests 65 senyals, orientades cap a les vies recomanades des del punt de vista per als vianants, es realitzarà coincidint amb la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat. “Aquesta iniciativa dóna resposta a la voluntat d’aquest departament d’impulsar la mobilitat a peu en detriment del vehicle privat, posant en valor els beneficis de caminar des de la perspectiva de la salut en un sentit ampli -exercici, reducció de la contaminació, etc.- i de promoció del sector econòmic i turístic atés que el visitant en els seus recorreguts s’acosta al comerç de proximitat i es fa més atractiva la ciutat en posar a l’abast del vianant aquells edificis o llocs d’interés”, explica Obiol. Com a complement, el departament també realitzarà una campanya audiovisual per a posar en valor l’acció de caminar per la ciutat.

Una altra de les iniciatives programades és la instal·lació de dues bases d’aparcament per a vehicles de mobilitat personal (VMP) dotades d’un sistema que permet la càrrega del mateix patinet elèctric i al mateix temps guardar el cas i fins i tot carregar altres dispositius amb pressa USB. Les bases se situaran a l’entorn de l’Ajuntament i l’Espai Jove. Finalment, el departament de Mobilitat també pretén editar una guia de bon ús del servei de transport públic urbà, el bus Groguet, per a facilitar la interpretació de la correspondència de les línies, parades i combinacions possibles del servei.

Per part seua, el regidor d’Agricultura, Sostenibilitat, Transició Ecològica, Energètica i Medi Ambient, José Ramón Ventura Chalmeta, ha detallat les accions promogudes des del seu departament per a “conscienciar a la població des d’edats primerenques sobre la importància d’apostar per una mobilitat saludable i respectuosa amb el medi ambient”, que es desenvoluparan els dies 18 i 19 de setembre sota el lema ‘Per la teua salut, mou-te de manera sostenible’. El dissabte 18, el tram de l’avinguda la Murà entre l’Auditori Municipal i el carrer Borriana es tallarà al trànsit per a fer activitats sostenibles i un taller del bosc d’oxigen. El diumenge 19, les activitats es traslladaran a la plaça Major, amb una prova de bicicletes elèctriques, xarrada sobre seguretat viària, taller de manteniment de bicicletes i a les 12.00 hores començarà la bicicletada fins al Termet. A més, entre els participants en la bicicletada se sortejarà un val de 200 euros per a la compra de material esportiu en comerços de la ciutat, així com altres regals.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari