Vinaròs sol·licita la declaració de zona catastròfica després de les intenses precipitacions que del passat 1 de setembre

Aquesta demanda es traslladarà al Consell de Ministres per al fet que les ajudes puguen arribar com més aviat possible

Vinaròs sol·licita la declaració de zona catastròfica després de les intenses precipitacions que del passat 1 de setembre
06/09/2021 -

L’Ajuntament de Vinaròs ha aprovat en data 3 de setembre sol·licitar al Consell de Ministres declarar el municipi com a zona afectada greument per una emergència de protecció civil, zona catastròfica, perquè les ajudes puguen arribar el més prompte possible. Segons l’informe realitzat pels tècnics municipals les riuades dels barrancs de la Barbiguera i Triador, han produït danys pel valor de 3 milions d’euros.

Les destrosses afecten sobretot a carreteres i camins rurals, accessos a habitatges i granges, així com a passos inferiors per a vianants. Cal destacar que des del Consorci Provincial de Bombers, amb la col·laboració de la Brigada Municipal, continuen amb els treballs de neteja de totes les restes arrossegades les riuades amb la finalitat de restablir la normalitat.

L’alcalde, Guillem Alsina, ha destacat que “es tracta d’una despesa molt elevada perquè la puga assumir només l’Ajuntament i per això hem sol·licitat la declaració de zona afectada greument per una emergència de protecció civil per aconseguir ajudes de les administracions superiors”. En aquest sentit, assenyalava que aquesta sol·licitud també té l’objectiu que les ajudes arriben de forma urgent per actuar amb la màxima celeritat possible.

Alsina ha volgut agrair la feina dels bombers, serveis d’emergència, Policia Local, Brigada Municipal i Creu Roja, que durant les pluges van treballar de forma intensa per a garantir la protecció dels veïns, així com totes les feines posteriors per a retirar les restes arrossegades per les riuades.

Suport de la Diputació de Castelló i de la Generalitat Valenciana

El Govern Provincial ha anunciat que el plenari del 14 de setembre aprovarà una declaració institucional per instar el Govern Central i Generalitat Valenciana a posar en marxa d’ajudes d’emergència per a Vinaròs i Benicàssim, que també s’ha vist greument afectada per pluges torrencials.

Per la seua banda, la Generalitat també aprovarà en el Consell d’aquest divendres sol·licitar al Govern Central la declaració de zona afectada greument per una emergència de protecció civil com a mesura de suport a l’Ajuntament de Vinaròs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari