Castelló agita la cultura aquest cap de setmana amb la Nit de l’Art

Aquest divendres i dissabte, el públic podrà gaudir de més de 110 activitats als carrers i espais culturals de la ciutat

Castelló agita la cultura aquest cap de setmana amb la Nit de l’Art

Castelló es converteix aquest divendres i dissabte en tot un motor de cultura de la província, amb més de 110 activitats als carrers i espais culturals de la ciutat. La Nit de l’Art 2022 torna amb exposicions, dansa, teatre, música en directe, performance, open studios, visites guiades, instal·lacions i tota classe de llenguatges artístics contemporanis fins a la mitjanit.

La Nit de l’Art de Castelló és una iniciativa posada en marxa en 2006 amb l’objectiu d’acostar la creació contemporània a la ciutadania, reunint totes les disciplines i accions culturals, per a crear una plataforma on la creativitat forme part del dia a dia de les persones.

A partir de les 18.00 hores d’aquest divendres i durant tot el dissabte, entitats culturals públiques i privades, artistes, associacions, colles, confraries, galeries, museus… es donen cita en tota la ciutat. La seu d’Amnistia Internacional, l’Associació d’Arts Oficis, la cafeteria Casino Antic, la Cambra dels Vins, la Casa dels Caragols, la Confraria de la Puríssima Sang de Jesús, el Col·legi Territorial d’Arquitectes de Castelló, l’Escola d’Art i Superior de Disseny de Castelló, l’Espai Cultural Obert ECO Les Aules, el Mercat, galeries privades, el Museu d’Etnologia, el Menador, sales d’art… són només alguns dels espais que acullen les més de 110 propostes d’art contemporani.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha posat en valor l’extensa programació, “amb la qual volem acostar a tots els veïns i veïnes de Castelló les propostes artístiques i culturals més actuals“. “Una oportunitat per a eixir al carrer i gaudir de les propostes multidisciplinàries en dues jornades en les quals la cultura obri les seues portes a la ciutadania en totes les seues representacions, per a viure-les en primera persona”, ha apuntat Verònica Ruiz, regidora de Cultura del consistori.

Es tracta d’una iniciativa impulsada per la Regidoria de Cultura que compta amb la col·laboració amb projecte específics del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana (CMCV), la Diputació de Castelló i la Universitat Jaume I de Castelló (UJI).

José Luis Pérez Pont, director del CMCV, ha assenyalat: “La Nit de l’Art és una iniciativa que està alineada amb el nostre objectiu d’acostar la cultura a la ciutadania. Aquest cap de setmana a Castelló l’art ix dels museus per a ocupar els carrers i formar part del dia a dia de les persones, i per descomptat, des del Consorci de Museus ens sumem un any més a la celebració”.

Dues jornades en les quals l’art és la protagonista

Seran dues jornades intenses en les quals l’art és protagonista de la capital de la Plana, amb iniciatives que van des d’una ruta literària sobre Matilde Salvador, que començarà en l’exterior del Teatre Principal i finalitzarà amb un concert en el hall del Conservatori, a les ‘performances’ de Nodes al Menador Espai Cultural, en col·laboració amb la Nit de l’Art d’Altea; de Juana Varela a la Casa dels Caragols o Nalia Palmero en la plaça de les Aules. Del ‘soundpainting’ del Cefire als tallers de Raku a l’Escola d’Arts i Superior de Disseny, d’estampació de Tintoreres Art o de cant experimental a càrrec de Rosa Burdeus.

Hi haurà també propostes transversals com el diàleg entre música i plàstica d’Ací, Hui al Menador, la intervenció pictòrica de Mad Girls a Santa Clara o l’action painting de Pollockeries en la plaça de la Independència, les instal·lacions efímeres que componen el projecte ‘A través del sostre de cristall’, al Passadís dels Arts; o ‘No future’, de José Carlos Nievas a la Llotja del Cànem. S’han programat així i tot concerts de rock, pop, jazz, big band, cant d’estil, clàssica o dark i sessions de DJ; a més de dansa, a càrrec del Conservatori Professional i el Calasancio; i teatre per a públic familiar, amb Decopivolta, entre altres propostes.

Tota la programació de la Nit de l’Art de Castelló 2022 pot consultar-se en aquest enllaç.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari