La Diputació posa música a la ceràmica de la província amb el nou cicle ‘Cúpules Blaves’

La iniciativa acostarà la música barroca a huit municipis de la província amb una sèrie de concerts a càrrec de l’Estança Harmònica

Guardar

Presentació del cicle musical 'Cúpules Blaves' de la Diputació de Castelló
Presentació del cicle musical 'Cúpules Blaves' de la Diputació de Castelló

La Diputació Provincial de Castelló posarà música a la ceràmica de la província amb el nou cicle ‘Cúpules Blaves’.

La iniciativa acostarà la música barroca a huit municipis de la província amb una sèrie de concerts a càrrec de l’Estança Harmònica que comencen este dissabte 6 de juliol a Costur i es prolongaran fins al mes de setembre.

La temàtica ‘Cúpules blaves’ naix de la vista de la silueta dels pobles, definida per les cases i sobretot per la cúpula de l'església, quasi sempre blava, en el nostre territori. És en el segle XVII, dins del període barroc, quan naix l'estil de recobrir les teulades dels edificis importants amb ceràmica vidriada de color blau. Com ha explicat el diputat de Cultura, Alejandro Clausell, “la inspiració d'este nou cicle musical naix amb l'objectiu de revaloritzar un element arquitectònic tan nostre com és la cúpula blava, que representa la volta celeste que podem trobar a les esglésies i en el seu interior alberga pintures relacionades amb la divinitat”.

Eixa revaloració vindrà de la mà de l’Estança Harmònica, qui des de la seua fundació en 2007, s'ha erigit com una formació musical vocal i instrumental destacada amb la seua acurada labor de rescatar i recrear la música dels segles XVII i XVIII amb autenticitat històrica. Inspirats per la riquesa sonora i estilística d'eixa època, cada projecte musical emprés per este conjunt busca no sols interpretar, sinó també comprendre i transmetre fidelment els estils i criteris musicals d'aquells temps.

Malgrat haver sigut escrita fa segles, la música del barroc i del primer classicisme continua sent rellevant i enriquidora per als qui l'escolten, gràcies a la claredat i l'emotivitat amb la qual es presenta. En cada actuació, L’Estança Harmònica cuida al màxim els detalls dels seus concerts. Des de l'elecció d'instruments construïts o adaptats segons els estàndards de l'època fins a l'acurada atenció a les tècniques interpretatives, cada detall s'estudia i s'executa amb l'objectiu d'oferir una experiència que siga tant educativa com emocionant.

Pel que fa a este homenatge a la música barroca, en tots els concerts es realitzarà una breu presentació sobre el programa, els compositors i els instruments, una breu pinzellada per a introduir al públic amb el que escoltarà. Després del concert es convidarà al públic a veure de prop els instruments i a realitzar preguntes a la formació.

Quant a la programació, seran 8 concerts, un en cadascun de les comarques castellonenques: Costur (6 de juliol), Ribesalbes (7 de juliol), Castellfort (13 de juliol), Altura (14 de juliol), Montán (27 de juliol), les Coves de Vinromà (28 de juliol), Catí (7 de setembre) i Cervera (8 de setembre).

Destacats