ECO Les Aules acollirà quatre presentacions de festivals culturals de l'interior de Castelló

MALfest, PERA, Capsigrany i Portsxinel·la presentaran les seues respectives noves edicions en l'Espai Cultural Obert de la Diputació

Guardar

Ruth ECO Les Aules
Ruth ECO Les Aules
Entre les línies d'acció del projecte 'ReViu Els Aules' figura la cessió de les instal·lacions de l'Espai Cultural Obert-ECO Les Aules de la Diputació de Castelló a diferents col·lectius i organitzacions perquè presenten els seus respectius projectes. És el que ocorrerà entre la segona meitat de juny i els primers dies de juliol. Quatre festivals donaran a conèixer les seues properes edicions en l'edifici gestionat pel departament de Cultura de la Diputació, amb Ruth Sanz al capdavant. Tots ells es desenvoluparan en zones de l'interior de la provincia, amb el comú afegit que naixen del teixit associatiu local. MALFest de Ludiente (17 de juny), PERA de Vilafranca (18 de juny), Capsigrany de Vilafranca (25 de juny) i Portsxinel·la dels Ports (2 de juliol) exposaran al pati de l'ECO Les Aules els seus plantejaments i programacions. Cadascun dels actes començarà a les 20.00, amb lliure accés fins a completar aforament. Intercalat en aquest calendari apareix també un concert de jazz de Franco Baggiani & Fernando Marco Quartet (19 de juny; 19:30).

MALfest. Ludiente

Començarà la tanda de presentacions el dijous 17 de juny amb MALfest. Un esdeveniment multidisciplinari organitzat des de 2019 per l'associació Moviendo el Arte a Ludiente per a dinamitzar la vida cultural d'aquest poble de l'Alt Millars, a més de fomentar els valors intergeneracionals, educatius i solidaris. Dues setmanes amb concerts de música clàssica, moderna, teatre, exposicions de fotografia o art urbà, espectacles de titelles, contacontes i tallers per als més menuts.Movent L'Art ha impulsat una campanya de micromecenatge a través de la plataforma goteo.org amb l'objectiu de finançar la nova edició del MALfest, així com convertir l'antic forn en un espai cultural i celebrar les primeres jornades del pa, una manera de valorar i recuperar la cultura popular.Durant aquest acte en ECO Les Aules actuarà el grup Desvelados (Manu Vizcarro, Javi Ruá, Fran Beltrán i Gerardo Chiva), amb les seues versions en format acústic de temes del rock en espanyol.

PERA. Vilafranca

L'endemà, divendres 18, serà el torn de PERA, Festival de Poesia en Espais Rurals Oberts creat l'octubre de 2019 per a gaudir i promoure la poesia feta en el món rural i pels poetes dels Ports. Una iniciativa nascuda de l'associació cultural Esboira i de les jornades poètiques 'Mas de Poetes' de Vilafranca. Sota el lema 'La poesia mou muntanyes' la quarta edició del Festival PERA acollirà diverses activitats relacionades amb aquest art literari.A més, es presentarà el número 23 de la revista Azharanía. Una publicació sorgida en 2012 des d'Almadar, tertúlia que promou la poesia com a entitat viva, compromesa i actual. Inclourà un recital de la cantant i poetessa Iris Almenara, a més de lectures a càrrec de Rosa Lentini, Isabel Serrano, Eloy Sánchez Guallart, Pedro Gómez, Mónica Serra, Carlos eMe, Marcelo Díaz i Ruth Sancho Huerga.

Capsigrany. Vilafranca

El divendres 25 de juny es donaran a conèixer els detalls de la pròxima edició de Capsigrany. Una mostra que se celebra a Vilafranca des de 2000, convertida en referent de les arts escèniques de l'interior de la província de Castelló. Una forma d'organització autogestionada des de l'associacionisme que ha aconseguit acostar fins a l'Alt Maestrat companyies de renom nacionals i internacionals, poc habituals en zones allunyades de les ciutats més poblades. Una oferta de teatre actual i de qualitat per a públic de totes les edats durant un cap de setmana estival.Durant aquest acte en ECO Els Aules tindrà lloc la posada en escena per part del grup de teatre vilafranquino La Xalera de la peça 'El carrer dels pors'. Una obra de microteatre sobre la foscor de la nit i les pors, encara que no tot ha de ser negatiu.

Portsxinel·la. Els Ports

Ja al mes de juliol, el divendres 2, es presentarà Portsxinel·la. Una cita amb el món dels titelles organitzada per Eclíptica d'Art que es desenvolupa en les localitats de la comarca dels Ports, amb contingut principalment dirigit a públic familiar, infantil i juvenil. Una proposta que combina la cultura amb el turisme, convidant a conèixer està zona poc poblada. Companyies europees i americanes li han donat internacionalitat.Els assistents a aquesta crida podran contemplar l'obra 'La sopa de pedres', de la companyia El Ball de Sant Vito, amb dues històries que parlen de la fam i la misèria en temps de guerres, però també de l'enginy per a sobreviure.

Concert de Franco Baggiani & Fernando Marco Quartet

El dissabte 19, la música omplirà el Pati amb un concert del trompetista italià Franco Baggiani i el guitarrista castellonenc Fernando Marco. Una actuació en format de quartet, al costat de Lluís Llario (contrabaix) i Diego Chanclet (bateria), que serveix per a promocionar el disc 'Precioso', publicat per Blau Records en 2018. Un àlbum amb un contingut res convencional que aposta per temes de complex desenvolupament.

Exposició 'El laberinto mágico', de Julián Barón i taller

A més, fins al 12 de setembre, és possible visitar en ECO Les Aules l'exposició fotogràfica de gran format 'El laberinto mágico' de Julián Barón. Oberta de dilluns a dissabte, entre les 10.00-14.00 i 17.00-21.00. Lliure accés. Dins d'aquesta activitat s'ha programat per al dissabte 11 de setembre el taller de fotomuntatge 'A la càrrega', a càrrec del propi fotògraf castellonenc. Inscripcions en lesaules@dipcas.es
Destacats