La Diputació arranca la seua gira de concerts aquest divendres per a acostar la música castellonenca en el seu 200 aniversari

El públic podrá gaudir de set concerts gratuïts amb grups i artistes de la província

Guardar

concierto Nadia Sheikh
concierto Nadia Sheikh
La Diputació de Castelló acostarà la música castellonenca al públic a partir d'aquest divendres amb l'inici de la seua gira musical. Una cita emmarcada en la celebració del 200 aniversari de la institució provincial que oferirà set concerts gratuïts en diversos pobles de Castelló amb un total de 28 artistes i grups de la província sobre l'escenari.Tal com va explicar el mateix president de la Diputació, José Martí, durant la presentació del Bicentenari, un dels principals objectius de la celebració és acostar la institució a la població més jove."Les i els joves són una part molt important de la nostra societat i des de la Diputació ho tenim clar. Un exemple és que l'àrea de Joventut està treballant molt per a ajudar i assessorar els nostres joves en allò que necessiten. I per descomptat, també necessiten que els oferim un programa d'oci d'acord amb les seues expectatives i motivacions", ha assenyalat Martí.Així, aquest divendres arranca una de les principals activitats dirigides a joves amb el primer concert de la gira. En total seran set concerts gratuïts en diferents pobles castellonencs amb un total de 28 artistes i grups també de la província."Tenim a molts grups que conten, i que conten més enllà de la nostra província. I hi haurà grups i solistes més consagrats o més coneguts, i altres que menys, perquè el que hem volgut fer és precisament eixa mescla en la qual tots i totes estiguen presents", ha destacat Martí.Per part seua, la diputada de Joventut, Lluïsa Monferrer, ha apuntat que "hem volgut fer partícips a un gran nombre de grups de la província i amb diferents estils per a poder reunir un gran públic, amb música de diferents estils i per a totes les edats. Creiem que dins de la programació del bicentenari de la Diputació de Castelló la joventut, la música i els nostres artistes, havia de tindre un espai concret i ben segur que aquesta gira per les nostres comarques serà un bon exemple d'allò que volem transmetre".

Gira de concerts

El primer d'ells serà el concert d'Argeleta, que arrancarà aquest divendres 29 de juliol a les 00.00 hores en la Plaça de l'Església amb Eva Gómez. Maldita Sabandija (00.45 hores), Bandits (01.30 hores) i Samusam (02.15 hores) completaran el cartell de la localitat.La següent cita serà el dissabte 30 de juliol a Sant Mateu, amb les actuacions d'Esther (23.00 hores), Big Rock Experience (23.45 hores), Back to the hills (00.30 hores) i Palo Domado (01:15h) en el poliesportiu.El 5 d'agost arriba el torn de Dry River, Xiomara Abello, Júnior Mackenzie i Aina Palmer en Alcossebre.A Vilafranca actuaran Killus, Josep Lluís Notari, La Pepa i Malparlat el pròxim 16 d'agost.Al setembre continua la gira musical amb el concert del dia 30 a Borriana, on tocaran Blackfang, Anora Kito, Patxi Ojana i Puk 2.Per part seua, a Sant Joan de Moró, l'1 d'octubre actuarà Santi Campos, Miss Black Emotion, Carmen Manila i Ander Troys.Finalment, el 8 d'octubre s'acomiadarà la gira a Soneja amb els concerts de Nadia Sheikh, The Wonder Band, Hot Coiots i Pleasant Dreams.

Un gran concert a Castelló

A més de la gira, la Diputació celebrarà un gran concert a Castelló de la Plana el pròxim 22 d'octubre, encara que, de moment, no s'han donat molts detalls. El que sí que està clar és que "serà un artista molt potent", en paraules del president, que comptarà amb diversos concerts abans de l'actuació estrela i que serà gratuït.
Destacats