Magdalena 2024: programació i horaris per a disfrutar-la en À Punt

Guardar

Mascletà Castelló À Punt
Mascletà Castelló À Punt
À Punt se situa en el cor de la Magdalena per a traslladar la festa a tots els valencians. Del 2 al 10 de març, la radiotelevisió valenciana acompanyarà els castelloners amb una programació especial que comença aquest dissabte 2 de març amb la Gran Mascletà. A les 11:30 hores, els espectadors d'À Punt podran disfrutar de l'acte que enceta la setmana gran de les festes de Castelló.De vesprada À Punt continua mostrant la festa en directe. A les 16:00 hores arribarà a les pantalles de la radiotelevisió pública la retransmissió de la Cavalcada del Pregó de Castelló, una desfilada que anuncia l'inici de les festes fundacionals de la ciutat i convida el poble a participar-hi. Aquesta tradició està plena de simbologia, llegendes i cultura que recorden el passat medieval de Castelló de la Plana.À Punt farà seguiment del pregó amb la narració de Belen García Cantavella i els comentaris d'Arturo España, president de la Gaiata 1 Brancal de la Ciutat; María Valverde, festera i exmembre de la Junta de Festes; José M. Arquimbau, periodista; Manolo Romero, vicepresident de la Gaiata 6 Farola-Ravalet; Elisabeth Breva, presidenta de la Gaiata 15 Sequiol i Chema Prades, pregoner de les Festes de la Magdalena 2020-2022.SUPERDIUMENGE 3 DE MARÇ. És el dia que coincideixen en l'agenda dos dels actes festius de més tradició de la Comunitat Valenciana. De vesprada, À Punt retransmetrà la Crida de les Falles de València, però el seguiment en directe començarà a les 10:00 hores amb un dels actes centrals de la Magdalena: la Romeria de les Canyes.El pelegrinatge és la celebració més emblemàtica de les festes i arranca quan acaba la missa de romers a la cocatedral de Santa Maria. L'equip d'À Punt acompanyarà els romers durant el recorregut de huit quilòmetres que cal completar per a arribar a l'ermita de la Magdalena. Belén García Cantavella conduirà la retransmissió amb la col·laboració de Clara Soler, membre de la Junta de Festes, Lidón Barberá, periodista i José Juan Sidro, membre de la Colla Pixaví.DILLUNS 4 i DIMARTS 5 DE MARÇ. La difusió de les galanies a les reines de les festes de Castelló es van posposar en senyal de dol i respecte per les víctimes de l'incendi de Campanar. À Punt oferirà el matí del dilluns 4 de març de 10 a 12 hores la Galania a la Reina de les Festes de Castelló, Lourdes Climent. I l'endemà a la mateixa hora, la Galania a la Reina Infantil Vega Torrejón.DIUMENGE 10 DE MARÇ. À Punt tancarà les festes grans de Castelló amb la retransmissió en directe, des de les 22:00 hores, del Magdalena Vítol, l'acte que posa el punt final a les festes de la Magdalena de 2024, des de la plaça Major de la capital de la Plana. Amb la narració de Ferran Cano i Belén García Cantavella i els comentaris de Juanjo Trilles, vicepresident de la Federació de Colles.

XXVII Concurs de Mascletaes Ciutat de Castelló

En À Punt podrem disfrutar de les mascletaes de Magdalena, amb Maria Rosa Molas: la Gran Mascletà en directe, i les disparades del XXVII Concurs de Mascletaes Ciutat de Castelló a les 14:45 hores dins de l'NTC Migdia. Aquest és l'orde de disparades:• Dilluns 4 de març: Pirotecnia Valenciana.• Dimarts 5 de març: Pirotecnia Zarzoso.• Dimecres 6 de març: Pirotecnia Hermanos Ferrández.• Dijous 7 de març: Hermanos Sirvent.• Divendres 8 de març: Pirotecnia Mediterráneo.• Dissabte 9 de març: Pirotecnia Turís.• Diumenge 10 de març: Pirotecnia Pibierzo.A més, després de l'èxit de l'any passat, torna 'Valora les Mascletaes', una oportunitat de convertir-se en jurat i puntuar amb aplaudiments les disparades. Com? Durant l'emissió en directe, si ens segueixen des de la TV, escanejant el QR que apareixerà en pantalla o a través de l'enllaç: http://participa.apuntmedia.es/mascleta/magdalena

Cobertura de la festa en serveis informatius i programes

À Punt, la radiotelevisió valenciana pública, estarà molt present en les festes de Castelló per a traslladar tots els actes programats a través de les seues finestres: televisió, ràdio, web i xarxes.A banda de l'emissió en directe dels actes més simbòlics de la Magdalena, À Punt es farà ressò d'altres cites tradicionals com ara la desfilada de gaiates i l'Encesa, el Pregó infantil, la pujada al Fadrí, la Nit Màgica i l'Ofrena a la Mare de Déu del Lledó. Els espectadors podran disfrutar de més activitats magdaleneres a través dels programes i les diferents edicions dels serveis Informatius.A més, el programa de sobretaula Atrapa'm si pots anirà dedicat tota la setmana de festes a la Magdalena i comptarà amb la presència de Lourdes Climent, reina de les festes de Castelló i la seua cort d'honor i el diumenge 10 de març, cuinarem receptes típiques de Magdalena en La cuina de Morera.
Destacats