‘Oh! La cultura’ acosta el circ, la dansa i el cinema a la ciutadania de Castelló

Del 22 al 26 de juliol, el Teatre Principal i el Museu de Belles Arts de Castelló oferiran actuacions a preus reduïts i entrades gratuïtes

Guardar

oh la cultura
oh la cultura
El món de la cultura comença a reactivar-se amb una oferta cada vegada més àmplia i diversa, sobretot en la Comunitat Valenciana, bressol d'artistes. Després de mesos d'aturada per la pandèmia del coronavirus, els espectacles en directe tornen als escenaris i el Museu de Belles Arts i el Teatre Principal de Castelló seran dos dels espais que acullen la programació d''Oh! La cultura', amb diferents opcions per a tots els gustos del 22 al 26 de juliol.Es tracta d'una iniciativa de l'Institut Valencià de Cultura (IVC) que té com a objectiu acostar la cultura a la ciutadania amb espectacles en viu de dansa, música, cinema i circ a preus econòmics i entrades gratuïtes en les tres capitals valencianes. Abel Guarinos, director de l'entitat, ha assenyalat que es tracta d'una programació "concreta, àmplia, diversa i enriquidora" per a tornar a viure "les sensacions i vivències que aporten la música, la dansa, el circ i la música en directe".En concret, 'Oh! La cultura', que forma part del pla 'reaCtivem' de la Conselleria d'Educació, compta amb un cartell que inclou 12 actuacions en viu a casa Mediterrani d'Alacant, el Teatre Principal i el Museu de Belles Arts de Castelló i el Teatre Principal de València. Espais que compleixen amb les normes de seguretat i sanitàries que exigeixen les autoritats davant la pandèmia, segons ha informat Guarinos, que ha animat als valencians i valencianes a gaudir del programa: "Amb l'arribada de la nova normalitat continuem comportant-nos amb molta prudència, però volem també que la ciutadania s'anime a tornar a viure en la seua pròpia pell la cultura i les emocions que només es generen en espectacles en viu".

Programació d''Oh! La cultura' a Castelló

El Teatre Principal i el Museu de Belles Arts de Castelló seran les seus que acullen la programació pròpia de la capital de la Plana, tal com han explicat Roberto García, director adjunt d'Arts Escèniques del IIVC, i Alfonso Ribes, coordinador de l'IVC a Castelló.22 de juliol: el dimecres a les 22.00 hores en el claustre del Museu de Belles Arts es projectarà la pel·lícula 'La innocència', de Lucia Alemany i protagonitzada per l'actriu castellonenca Carmen Arrufat. L'entrada serà gratuïta.24 de juliol: a les 20.00 hores en el Teatre Principal es podrà gaudir de l'espectacle de circ de l'Associació de Professionals del Circ de la Comunitat Valenciana, una proposta de gran format plena de força i vitalitat de la mà de 13 artistes que oferiran música en directe, números aeris, llit elàstic, malabars i molt humor. El preu de l'entrada és de 10 euros i es pot adquirir en el web de l'Institut Valencià de Cultura. "És la millor manera de tornar i gaudir de l'experiència en directe de les arts escèniques a través del llenguatge universal del circ", ha animat Guarinos.25 de juliol: també en el Teatre Principal a les 20.00 hores i per 10 euros es podrà gaudir de l'espectacle de dansa, "un cant en la vida per a carregar-nos les piles gràcies a l'energia única i especial del ball i el moviment", en paraules del director. Es tracta d'un programa presentat per la ballarina Pepa Cases que compta amb 4 peces ballades de diferents companyies: 'Salt', de Fil d'arena; 'Relleus', de Marea Dansa; 'Clandestí', de la companyia Una altra Dansa i l'IVC; i 'Tabula Rasa', de Cienfuegos Danza.26 de juliol: el claustre del Museu de Belles Arts posarà el fermall d'or a la programació amb la projecció gratuïta de 'Vivir dos veces', premiada com a millor film dels II Premis de l'Audiovisual Valencià. Serà a les 22.00 hores i l'entrada serà gratuïta.
Destacats